Snyder du dig selv, når du køber elektronik på afbetaling?

Snyder du dig selv, når du køber elektronik på afbetaling?

24. juli 2014 - kl. 0:03 - af

mobiltelefon_600x250Der kan være penge at spare, hvis man kender reglerne, når man køber elektronik på afbetaling. En undersøgelse fra Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen afslører stor tvivl om reglerne, når mobiltelefonen går i stykker.

Det er surt, når den nye mobiltelefon pludselig går i sort, inden man overhovedet er færdig med at betale sine afdrag på den. Men de fleste danskere tror, at de er stillet dårligere, end de egentlig er. Det fremgår i en Megafon-undersøgelse om køb af mobiltelefoner på afbetaling.

Kun 14 procent af 1040 repræsentativt udvalgte mobiltelefonejere er klar over, at de har ret til at få både afdrag, renter og gebyrer tilbage, hvis mobiltelefonen går i stykker, og kunden i øvrigt har ret til at ophæve købet.

”Danskerne ved ikke, om de snyder sig selv, når de køber elektronik på afbetaling, og varen efterfølgende går i stykker. Det er lønsomt at give sig tid til at forstå både rettigheder og omkostninger ved at købe på afbetaling,” siger kontorchef i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, Camilla Hesselby.

Godt halvdelen af mobiltelefonejerne tror fejlagtigt, at det kun er afdrag, de kan få tilbage, hvis de har ret til at ophæve købet af en mobiltelefon, de stadig betaler af på. 11 procent tror slet ikke, at de har ret til at få penge tilbage, mens mere end hver femte har svaret, at de ikke kender reglerne.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Snyder du dig selv, når du køber elektronik på afbetaling?' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger