Læs denne uges Finansbarometer lige her

Læs denne uges Finansbarometer lige her

23. juli 2014 - kl. 9:09 - af

250x600 Finans3SaebyAvis bringer hver uge en analyse der er udarbejdet af Danske Markets Research, som er en afdeling af Danske Bank. Det er en uafhængig analyse der er henvendt til alle der interesserer sig for finansmarkedet, uanset hvilket pengeinstitut man benytter.

homes boligprisindeks viser fremgang i juni

I sidste uge offentliggjorde ejendomsmæglerkæden home deres månedlige prisindeks for både huse og ejerlejligheder. De to prisindeks dækker udviklingen frem til og med juni.

homes husprisindeks viser, at huspriserne på landsplan steg med 1,9% fra maj til juni, når man korrigerer for sæson, og måler prisudviklingen som et tremåneders glidende gennemsnit. Dermed ligger huspriserne på landsplan nu 5,3% højere, end de gjorde juni sidste år. Det svarer til, at den gennemsnitlige kvadratmeterpris er steget fra 12.050 kr. til 12.300 kr. fra maj til juni. Prisen på et gennemsnitligt parcelhus på 140 kvm var i juni 1.721.000 kr. Dette er 18,9% lavere, end da priserne toppede i december 2006. Den gode nyhed er, at huspriserne nu er steget for tredje måned i træk, og er dermed steget i løbet af hele 2. kvartal. Dette er en god indikation af, at boligmarkedet er i klar bedring, selvom der stadigvæk er forskelle på tværs af landet.

homes ejerlejlighedsprisindeks viser, at ejerlejlighedspriserne steg med 1,2% fra maj til juni, når man korrigerer for sæson, og når man måler prisudviklingen som et tremåneders glidende gennemsnit. Over det seneste år er priserne på landsplan steget med 3,6%. Prisen på en gennemsnitlig ejerlejlighed på 85 kvm var i juni 1.830.000 kr., hvilket er 15,6% lavere, end da priserne toppede i august 2006. At ejerlejlighedspriserne steg på landsplan skyldes hovedsageligt teknik omkring sæsonkorrektionen, for priserne faldt faktisk i både København og Aarhus Kommune. I København faldt ejerlejlighedspriserne med 0,3% og i Aarhus med 0,6% fra maj til juni. Ser man over en længere perioder, har prisstigningerne på ejerlejligheder været større end prisstigningerne på huse, og det er især København, der trækker. I København er ejerlejlighedspriserne nu 6,8% højere end juni sidste år. At prisstigningerne på ejerlejligheder generelt har været høje skyldes flere faktorer. Der sker en stor tilflytning til de store byer i øjeblikket, både pga. bedre jobmuligheder, et ønske om at “leve bylivet” og pga. et øget antal studerende på landets universiteter, hvilket er med til at presse efterspørgslen efter lejligheder op, hvilket øger priserne. Også et øget antal singles trækker i samme retning. Den vigtigste faktor er dog, at den ekstremt lave rente betyder, at det ikke er meget dyrere at finansiere et boligkøb i byen i forhold til yderområderne. Vi mener ikke, at der er en boble på det københavnske ejerlejlighedsmarked, men det er ikke holdbart med så høje vækstrater over en længere periode. Vi afviser heller ikke, at ejerlejlighedspriserne kan komme til at falde igen på et tidspunkt, når renten begynder at stige igen, og det igen bliver dyrere at købe bol

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Læs denne uges Finansbarometer lige her ' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger