Nye regler om børnebidrag fra 1. juli 2014

Nye regler om børnebidrag fra 1. juli 2014

22. juli 2014 - kl. 0:03 - af

billed Helle Moerch SoerensenDer er kommet nye regler om børnebidrag. Reglerne gælder ansøgninger, der indsendes til Statsforvaltningen efter 1. juli 2014.

Der er i hovedtræk følgende ændringer:

  1. Bidragsmodtager og barnets indkomst har ikke længere betydning, og der skal ikke længere tages hensyn til bidragsbetalers erhvervsevne. Ved afgørelse om børnebidrag skal der således kun tages hensyn til barnets bedste og til bidragsbetalers indkomstforhold. Dette svarer til, hvad der allerede har været praksis nu.
  1. For børn der bor eller opholder sig i Danmark vil der ikke kunne fastsættes lavere bidrag end normalbidraget, der i 2014 udgør kr. 1.270,00 om måneden.
  1. Bidragets størrelse vil fremover kunne fastsættes til normalbidraget, normalbidraget + 100 %, normalbidraget + 200 %, normalbidraget + 300 % og i sjældne tilfælde normalbidraget + 4++ %. Den hidtidige mulighed for at fastsætte normalbidraget + 25 % og normalbidraget + 50 % er således afskaffet.
  1. Det vil ikke længere være muligt at fravige hovedreglen om, at det løbende børnebidrag og uddannelsesbidrag forfalder månedsvis.
  1. Ansøgningsfristen ved ansøgning om børnebidrag er forkorter fra 6 måneder til 2 måneder, og praksis om fradrag i børnebidraget for udgifter til barnets forsørgelse er ændret således, at der fremover med fastsættelse af et løbende børnebidrag kun kan gives fradrag for uopsættelige faste udgifter til barnets institution (daginstitution og eventuelt privatskole), som er betalt af bidragsbetaler.
  1. Konfirmation- og beklædningsbidrag vil fremover altid være 3 x normalbidragets grundbeløb (svarende til kr. 3.372,00 i 2014). Der kan således ikke fastsættes højere bidrag.
  1. Ansøgningsfristen for konfirmations- og beklædningsbidrag er skærpet således, at ansøgning om konfirmationsbidrag tidligst kan indgives 3 måneder før og senest 1 dag før konfirmationen. Ansøgning om fastsættelse af beklædningsbidrag kan indgives fra og med dagen, hvor barnet fylder 13 år til og med dagen, hvor barnet fylder 15 år.
  1. Der er sket en forenkling ved behandling af sager om navngivningsbidrag, herunder ved dåb.

Fra HjulmandKaptain
Advokat Helle Mørch Sørensen

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Nye regler om børnebidrag fra 1. juli 2014' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER