Hvepse er et stort problem i år<br>…

Hvepse er et stort problem i år

13. juli 2014 - kl. 9:27 - af

Hveps_600x250Skadedyrsbekæmpere i Nordjylland melder allerede nu, at der aldrig før har været så mange hvepse, og et enkelt stik fra en hveps kan for nogen være dødelig.

En meget mild vinter og et lunt forår har givet optimale forhold for hvepsen, fortæller skadedyrsbekæmper Jan Skov Jensen fra Scan-Kill i Aalborg til TV2/Nord. Han har allerede været ude og fjerne mere end 50 hvepseboer, selvom det er tidligt på sæsonen.

”Der er rigtig mange hvepse i år, og jeg har aldrig haft så travlt, som jeg har i øjeblikket. De er alle steder. Nogen steder har vi fjernet op til fem hvepseboer på en gang”, fortæller Jan Skov Jensen.

Det er et voldsomt hvepseår, og i værste tilfælde kan allergigere dø af et enkelt stik på få minutter. Lægerne på Aalborg Universitetshospital oplever hvert år at hvepsestik bliver livstruende.

”Begynder man at få problemer med at trække vejret, og bliver man svimmel og utilpas, så skal man selvfølgelig kontante læge. Er man allergisk, så er det godt at have antihistaminer på sig”, siger Thor Lind Rasmussen, der er læge på Lungemedicinsk Ambulatorium på Aalborg Universitetshospital.

Man kan godt blive vaccineret for hvepseallergi, men det er en behandling der tager flere år.

 Tekst: Myrna Christensen

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Hvepse er et stort problem i år
...'
til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER