Læs denne uges Finansbarometer lige her

Læs denne uges Finansbarometer lige her

5. juli 2014 - kl. 0:08 - af

250x600 Finans5SaebyAvis bringer hver uge en analyse der er udarbejdet af Danske Markets Research, som er en afdeling af Danske Bank. Det er en uafhængig analyse der er henvendt til alle der interesserer sig for finansmarkedet, uanset hvilket pengeinstitut man benytter.

Så er opsvinget her

Ny prognose for dansk økonomi fra Danske Bank

I løbet af ugen udsendte vi vores nye prognose for dansk økonomi. Dansk økonomi er kommet godt fra start i det nye år og voksede 0,8 % i 1. kvartal. Pæne nøgletal i 2. kvartal indikerer, at fremgangen vil fortsætte, og vi tør nu godt kalde det et egentligt opsving. Overordnet set venter vi, at dansk økonomi vil vokse 1,5 % i år, stigende til 2,0 % i 2015. Dette er på linje med vores sidste prognose fra marts, men vi venter nu, at væksten i højere grad vil være drevet af en fremgang i det private forbrug. Det private forbrug bliver trukket op af stigende indkomst renset for inflation og en meget høj forbrugertillid. At lønningerne i øjeblikket stiger, når man renser for almindelige prisstigninger, trods moderate lønstigninger generelt skyldes, at inflationen i øjeblikket er overraskende lav. Vi forventer, at inflationen vil være 0,7% i år, hvorefter den vil stige til 1,4% i 2015. Vi regner også med, at eksporten vil trække en del af væksten. Vi ser generelt fremgang på de markeder, vi handler mest med, hvilket betyder højere efterspørgsel efter danske varer og dermed også højere eksport. Danmark er en lille åben økonomi, og vores vækst afhænger i høj grad af, hvordan de store globale økonomier klarer sig.

Boligmarkedet fortsætter sin fremgang

I sidste uge fik vi nyt om boligmarkedet, da Danmarks Statistik offentliggjorde deres statistik for boligpriser i 1. kvartal i år. På landsplan steg huspriserne 0,3% fra. 4. kvartal 2013 til 1. kvartal 2014 og ligger nu 2,3% højere end sit niveau i 1. kvartal 2014. Dermed er boligmarkedet stadigvæk i fremgang. Der er dog betydelige regionale forskelle på tværs af landet, selvom der er tegn på, at det går bedre i flere steder i landet. I alle landsdele, undtagen Bornholm, Vest- og sydsjælland og Sydjylland, var huspriserne i 1. kvartal over sit niveau samme tidspunkt sidste år. Der er især kommet fart på København by og Københavns omegn, hvor huspriserne var hhv. 9,3% og 6,4% højere i 1. kvartal i år i forhold til samme tidspunkt sidste år. Vi er dog stadigvæk langt fra prisniveauerne, da boligboblen var på sit højeste. På landsplan var huspriserne i 1. kvartal 16,7% under sin top, hvilket igen dækker over store forskelle på tværs af landet. F.eks. er huspriserne i København by 10,8% under sin top, mens huspriserne i Vest- og sydsjælland er 32,8% under toppen.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Læs denne uges Finansbarometer lige her ' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER