Hørby-Dybvad Skole igen til Skole OL finaler

Hørby-Dybvad Skole igen til Skole OL finaler

14. juni 2014 - kl. 7:50 - af

Korsoer_600x250For tredie år i træk har klasser fra Hørby-Dybvad Skole kvalificeret sig til finalestævnet ved det store Skole OL i København, hvor 6.500 idrætsglade børn fra 290 skoleklasser fra hele landet er udtaget til den hidtil største Skole OL-finale. H.K.H. Kronprinsen er med til at åbne det olympiske finalestævne, der afvikles i uge 25.

Kronprins Frederik, IOC-medlem og protektor for Skole OL, skyder sammen med OL-deltager Rasmus Quaade finalestævnet i gang på Østerbro Stadion tirsdag 17. juni. DIF’s formand Niels Nygaard samt Københavns overborgmester Frank Jensen holder åbningstalerne. Der vil være indmarch, nationalsang og Skole OL-ilden bliver tændt.

Ikke færre end 6.500 børn fra 4., 5., 6. og 7. klasser i hele landet konkurrerer som nævnt i løbet af de fire dage. Det er det største antal siden det første Skole OL i 2009. Fra Hørby-Dybvad deltager 5., 6. og 7. årgang – og skal sammen med kun 5 andre nordjyske skoler forsvare æren for Toppen af Danmark.

Finaledeltagere fra hele Danmark

Lidt mere end halvdelen af børnene er fra Københavns kommune, mens de øvrige kommer fra resten af landet. Sidstnævnte har kvalificeret sig til finalen gennem Skole OL-stævner enten på egen skole, til et Skole OL-bystævne eller i løbet af nogle idrætstimer. I Dybvad er kvalificeringen foregået med praktisk hjælp og træning fra Dybvad Idrætsklub, fra hvilken Louis Christiansen deltager som coach under stævnet.

”Skole OL er et atletikstævne med høj kvalitet, som vi de næste fire år går målrettet efter at få udbredt til endnu flere børn. Skole OL passer perfekt ind i det store bevægelsesfokus, der er i den nye åbne skole efter sommerferien, og især til finalestævnet vil de deltagende børn få OL-magien at mærke,” siger DIF’s formand Niels Nygaard.

Danmarks største børneløb med fællesstart

Til årets finale er 4. klasserne i aktion 17. juni, 5. klasserne 18. juni, 6. klasserne 19. juni og 7. klasserne 20. juni. Der er både individuelle konkurrencer og klassekonkurrencer. Der dystes i 400 m løb, længdespring, kast, sprint, stafetløb, hækkeløb og motionsløb. Motionsløbet til årets Skole OL-finale er i øvrigt Danmarks største børneløb med fællesstart.

De viste fotos er fra sidste års stævne, hvorfra der er flere billeder på Hørby-Dybvad Skoles Facebook-side. Her kan man naturligvis også følge de indrullende resultater – eller man kan kigge med på www.skoleol.tv2.dk

P1060460_600x400 P1060412_600x400 P1060594_600x400 P1060741_600x400

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer
Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Hørby-Dybvad Skole igen til Skole OL finaler ' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger