DM 1 Rallycross på Løvelbanen Bededag

DM 1 Rallycross på Løvelbanen Bededag

23. maj 2014 - kl. 0:16 - af

rallycross_600x250Team Svenningsen har hen over vinteren ombygget deres racer fra en gruppe N bil til en Super 1600, som er en hurtigere klasse, men der var lidt problemer ved de første træninger, da gearkassen ikke kunne holde, så derfor valgt de at skifte gearkasse inden sidste træning op til DM 1, og her holdt den til hele træningen.

Derfor var det med stor spænding, at teamet drog til Løvel torsdag aften, hvor det ville vise sig om teamets mekaniker Jonas og Simon, havde fået bygget en konkurrencedygtig racer, og om en Honda Civic kunne være med i super 1600, da der ikke er nogle Honda’er i forvejen. Og så var der den ekstra udfordring at teamet skulle op og køre mod Ulrik Linnemann, som kører med om Europamesterskabet.

Fredag morgen startede med træning, hvor Daniel kom ud og fik prøvet den nye racer på Løvelbanen, og han var tilfreds med, hvordan bilen lå på banen.

Herefter var der tidtagning, og det var med stor spænding, at teamet ventede på tiderne, da dette var det første fingerpeg om, hvordan Honda’en funkerede, og om Daniel kunne være med. Det viste sig, at Daniel kørte Honda’en ind i den anden hurtigste tid af alle, kun overgået af Ulrik Linnemann.

I Heat 1 kneb det lidt i starten, hvor Honda’en ikke rigtig kom med, og Daniel var nød til at gå ind i alternativ spor bag en baghjulstrukket Volvo, og her blev der sat lidt tid til, men værre blev det, da Allan Jørgensen kom ud fra alternativ, hvor der var kontakt mellem Daniel og Allan, hvilket resulterede i, at Daniel kom i slyng. I første omgang så det ud til, at han reddede den, men der var så løst derude, at han valgte at trække håndbremsen og snurre rundt for at undgå at køre i volden, men efter dette kunne han vende bilen og køre i mål, men det blev selvfølgelig en dårlig tid, som rakte til en start i heat 3 i 2. heatrunde.

Heat 2. Her kneb det igen lidt med starten, men Honda’en rykkede fra på den sidste halvdel ned til første sving, hvilket betød, at Daniel havde taget føringen, og den øgede han stille og roligt.

Tiden i heatet blev 3. hurtigste af alle, og dette rakte til en start i heat 6, i 3. heatrunde.

Da man nåede til heat 3, havde teamet fået indstillet Honda’en til at starte på de rigtige omdrejninger, og Honda’en skød fra start og tog føringen, som stille og roligt blev øget, her blev der kørt hurtigste tid af alle. (Ulrik og Rune valgte at skåne deres biler, da de var sikker på at holde Pole i a- finalen), denne tid betød en startplacering som nr. 2 i A-finalen.

I A-finalen lavede Daniel og Honda’en en kanonstart, og var først nede i det første sving, hvor Daniel tog det alternative spor og dermed lå i spidsen. Efter første omgang gik Ulrik i alternativ, men kom ud bag Daniel og så gik den vilde jagt over de sidste 7 omgange, og særlig på de sidste 2 omgange pressede Ulrik på, men Daniel holdt hovedet koldt og lavede ingen kørefejl, virkelig flot kørt i sit debutløb i super 1600.

Teamet kan slet ikke få armene ned, og det er vist ikke helt gået op for dem, hvad det er, der er sket, men teamet vil gerne takke sine sponsorer, familie og venner for den tiltro og støtte de har ydet, uden dette kunne det ikke lade sig gøre.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer
Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'DM 1 Rallycross på Løvelbanen Bededag' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger