Fællesskab og “efterskolesus” på Hørby Efterskole

Fællesskab og “efterskolesus” på Hørby Efterskole

20. maj 2014 - kl. 0:54 - af

IMG_1722Stemningen ebbede af spænding og glad forventningsfuldhed, da Hørby Efterskole onsdag aften bød kommende elever og deres forældre velkommen på skolen til en stor introduktionsaften.

Rigtig mange af de kommende elever havde set frem til Introduktionsaftenen i lang tid, for på denne aften blev sløret endelig løftet for, hvem de skal dele deres kommende skoleår med. Eleverne fik for første gang lejlighed til at møde hinanden og få sat ansigter på deres kommende kammerater. Også lærerne havde glædet sig – de fik nemlig lejlighed til at møde det hold, der vil komme til at udgøre både rammerne og indholdet i deres hverdag i  det kommende skoleår på Hørby Efterskole.

Det er tradition på Hørby Efterskole, at de elever, som går på skolen i indeværende skoleår er med til at gøre aftenen festlig for de kommende elever. Derfor var både nye og “gamle” elever på plads i hallen, da forstander Mogens Vestergaard bød velkommen kl. 19. Mogens’ velkomsttale var tilpas højtidelig til, at nye elever kunne mærke “efterskole-suset” – den helt særlige fornemmelse af, at man står på tærsklen til at blive en del af noget, der er større end en selv. Et fællesskab, der rummer personlig og faglig udvikling, og som byder på venskaber og oplevelser, som man vil bære med sig resten af livet.

Til Introduktionsaftenen kunne kommende elever og deres forældre stifte nærmere bekendtskab med skolens lærere, de to store faglinjer og træffe beslutninger omkring fagvalg. Der skulle også prøves Hørby-tøj og mens forældrene fik serveret kaffe og praktisk information, deltog alle eleverne i sang og dans i hallen. Der blev grinet og under aktiviteterne slap mange af de kommende elever af med nervøsiteten og de “gamle” elever kunne stolte og stedvante vise rundt på skolen og fortælle om, hvordan det er at være elev på Hørby Efterskole.

Et efterskoleophold præger et ungt menneske. Man vokser og modnes. Mange forældre oplever, at de sender en teenager afsted og 10 måneder senere får et mere selvstændigt ungt menneske hjem igen med styrket selvværd og selvtillid. Denne metamorfose skyndes i høj grad oplevelsen af at være en del af fællesskab, der på én gang anerkender det, som man byder ind med, og på samme tid lærer eleven at respektere og værdsætte andres bidrag.

På Hørby Efterskole bygger hverdagen netop på dette fællesskab. Tanken er, at man igennem fællesskabet og de intense sociale relationer bliver klogere på sig selv. Man udvikles samtidig fagligt, og mange finder ny motivation i undervisningen. På Hørby er det pædagogiske miljø præget af denne respekt for, at man lærer forskelligt. Undervisningen tilrettelægges på baggrund af teorien om de mange intelligenser og individuelle læringsstile. I løbet af et skoleår vil eleverne lære deres egen personlige læringsstil at kende. Det betyder, at de ved, hvordan de selv lærer bedst, og det vil styrke dem i deres videre uddannelse.

Allerede nu er mere end 100 elever tilmeldt Hørby Efterskole til næste skoleår, men der er stadig ledige pladser, hvis du skulle have lyst til at blive en del af fællesskabet. Ring til skolen på tlf. 9846 6300 og aftal en tid for en besøg – du er meget velkommen.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Fællesskab og “efterskolesus” på Hørby Efterskole' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger