NBE Production kåret som nordjysk mester i innovation

NBE Production kåret som nordjysk mester i innovation

17. maj 2014 - kl. 12:32 - af

TagFat_vinder2014_NBE_600x250Producenten af træpillefyr NBE Production A/S fra Sæby løb både med publikumsprisen og hovedprisen, da Region Nordjylland i går kårede Nordjyllands mest innovative virksomhed i konkurrencen ”Tag Fat på innovation – fordi det betaler sig”.

Nordjyllands mest innovative virksomhed. Det kan NBE Production A/S fra Sæby med rette kalde sig, efter at virksomheden torsdag den 15. maj løb af med sejren ved finalen i den regionale konkurrence ”Tag Fat på innovation – fordi det betaler sig”. Det er anden gang i konkurrencens toårige historie, at prisen går til en virksomhed i Frederikshavn Kommune.

Skarpt fokus på teknologi og kunder sikrede sejren
Sejren blev hevet hjem i en tæt finale, hvor NBE Production A/S dog skilte sig positivt ud ved at løbe med flest stemmer fra Tag Fat konkurrencens dommerpanel. Virksomheden har nemlig formået at gøre et umiddelbart kedeligt produkt som et træpillefyr til et spændende, teknologisk anlæg. Samtidig har NBE Production A/S udmærket sig ved at skabe et fællesskab for deres kunder på nettet, der giver mulighed for udveksling af gode fif til anvendelsen af træpillefyret.

– NBE Productions direkte involvering af kunderne og afsæt i deres specifikke behov er et rigtigt godt eksempel på den tankegang, som vi ønsker at sætte ekstra skub i. Innovation skal tænkes ind som en helt naturlig del af de nordjyske virksomheders forretning, da det ofte er den korteste vej til øget vækst, forklarer Ulla Astman, regionsrådsformand og formand for Vækstforum Nordjylland, som er en af parterne bag Tag Fat innovationskonkurrencen.

Ud over førstepladsen i Tag Fat konkurrencen vandt NBE Production også Facebook-afstemningen Folkets Favorit. Både den formelle titel og hele Nordjyllands anerkendelse af virksomhedens målrettede arbejde med innovation vækker glæde hos NBE Production:

– Det er et stort skulderklap ikke mindst til vores dygtige medarbejdere, som er dem, der fører vores innovationstrang ud i livet. Det giver gejst og beviser, at arbejdet bærer frugt, selvom der ind i mellem er idéer, som ikke bliver til noget. Samtidig giver det os en tro på, at vi kan noget særligt, som markedet efterspørger, og at vi derfor også i fremtiden vil være en god samarbejdspartner for vores kunder, siger Jesper Krøger Lemme, direktør i NBE Production.

Borgmester Birgit Hansen var stolt over, at prisen for andet år i træk gik til Frederikshavn Kommune – sidste års vinder var Vestergaard Marine Service A/S:

–        Vi har gennem årene fået nogle tæsk med værftslukninger, toldfri og så videre. Vi er derfor vant til at skulle arbejde innovativt og se muligheder – og det er vores virksomheder heldigvis rigtig gode til. Innovative virksomheder som NBE Production er med til at skabe vækst og arbejdspladser, som er så vigtige for vores kommune, siger hun.

Også Karl Erik Slynge, formand for Frederikshavn Erhvervsråd, der havde valgt NBE Production som Frederikshavn Kommunes finalist, var glad for resultatet.

–        Det viser, at vi virkelig har et stærkt og innovativt erhvervsliv, som kan finde ud af at stå sammen. Vi har et tæt samarbejde mellem erhvervsliv, kommune og de lokale uddannelsesinstitutioner, og det er med til at give resultater, siger han.

Innovation på dagsordenen i hele Nordjylland
Ud over Vækstforum Nordjylland er det Region Nordjylland og de nordjyske kommuner, der står bag konkurrencen, som i år finder sted for anden gang. Første gang var i 2012, og lige som dengang har årets konkurrence siden startskuddet i august 2013 løbet som en stafet, der har sat innovation på dagsordenen i hele Nordjylland.

Hver af de 11 nordjyske kommuner har undervejs valgt en innovativ virksomhed som deres repræsentant til den regionale finale, og nu er NBE Production A/S så blevet kåret som den mest innovative af alle.

Med titlen som Nordjyllands mest innovative virksomhed følger en præmiepakke bestående af rådgivningsydelser til en værdi af 100.000 kr., som kan bruges til at styrke virksomhedens innovation yderligere.

”Tag Fat på innovation – fordi det betaler sig!”
Bag innovationskonkurrencen står Vækstforum Nordjylland, Region Nordjylland og de nordjyske kommuner som alle ønsker at sætte ekstra skub i innovationen i det nordjyske erhvervsliv. Det skal løfte konkurrenceevnen og væksten til glæde for både virksomhederne selv og til gavn for den nordjyske beskæftigelse og de mange borgere, som arbejder i Nordjylland.

Med titlen som Nordjyllands mest innovative virksomhed følger en præmiepakke bestående af rådgivningsydelser til en værdi af 100.000 kr. fra BDO Statsautoriseret revisionsaktieselskab, COWI A/S og Business Institute. Rådgivningsydelserne kan bruges til at styrke virksomhedens innovation yderligere.

Det er anden gang, at den nordjyske innovationskonkurrence Tag Fat finder sted. Første gang var i 2012, hvor virksomheden Vestergaard Marine Service fra Frederikshavn løb af med sejren.

Læs mere om Tag Fat innovationskonkurrencen på www.tag-fat.dk

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'NBE Production kåret som nordjysk mester i innovation' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger