Grill med omtanke
…
16. maj 2014 - kl. 13:38 - af Henrik Christensen (web-redaktør)
De lange lyse aftener indbyder til grillhygge med familie og venner. Men et øjebliks uopmærksomhed kan gøre aftenen til alt andet end hyggelig, påpeger GF Forsikring i Frederikshavn og Hjørring.
– Det er ofte små, umiddelbart uskyldige, ting, der kan føre til grillskader, fordi man glemmer at tænke sig om et kort øjeblik, forklarer forretningsfører Birthe Jensen fra GF Forsikring i Frederikshavn og Hjørring. Hun opfordrer derfor vendelboerne til at være opmærksomme, når de kaster sig ud i sæsonens grilleventyr.
Pas på stikflammer
En af de hyppigste grillskader opstår, når der uden varsel sprænger høje flammer op fra grillen, fordi der tilføjes brandbar væske.
En af GF Forsikrings kunder ville se, om grillen var klar. Han kunne umiddelbart ikke se gløderne og konstaterede derfor, at grillen måtte være gået ud. Middagen var allerede forsinket, så noget måtte der gøres. Han hældte nogle dråber brandbar væske på – et splitsekund senere havde store stikflammer forbrændt hans ansigt.
Hold øje med grillen
Når først der er kommet gang i grillen, kan det være fristende at forlade den, for at tage sig af andre småting. Det sparer tid, og grillen løber jo ingen steder. Problemet er bare, at kullets gløder risikerer at udvikle sig til flammer.
Det måtte en af GF Forsikrings kunder sande, da han hurtigt ville ud for at handle det sidste ind til aftensmaden, uden at nogen har holdt øje med grillen. Resultatet blev ingen mad på grillen – og et nedbrændt skur.
Omtanke og velbekomme
Det er heldigvis ikke mange, der kommer alvorligt til skade, når de griller.
– Alvorlige skader hører til sjældenhederne, og tager man de nødvendige forholdsregler, er det at grille både hyggeligt og sjovt, understreger Birthe Jensen og slutter med et smil:
– Heldigvis er den hyppigste grillskade den, der kan aflæses på badevægten.
8 gode grillråd
GF Forsikring opfordrer vendelboerne til at grille med omtanke og følge disse otte gode råd.
- Anbring altid grillen på et fast underlag
- Hæld aldrig brandbare væsker på en tændt grill.
- Pas på med fedtbrande (ild i fedtet), når du griller meget fede kødstykker. Kog evt. kødet først.
- Hold din grill ren, også fedtbakken. Så kan du minimere fedtbrande
- Hold børn på afstand – en grill er som en varm og farlig arbejdsplads
- Hold grillen under opsyn, når den er tændt
- Husk at læse og følge fabrikantens anvisninger.
- Hav vand stående ved grillen
Kilde: DBI, Dansk Brand- og sikringsteknisk Institut
Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.
Anbefal artiklen via e-mail
Email en kopi af 'Grill med omtanke
...' til en bekendt