Grill med omtanke

16. maj 2014 - kl. 13:38 - af

GrillDe lange lyse aftener indbyder til grillhygge med familie og venner. Men et øjebliks uopmærksomhed kan gøre aftenen til alt andet end hyggelig, påpeger GF Forsikring i Frederikshavn og Hjørring.

– Det er ofte små, umiddelbart uskyldige, ting, der kan føre til grillskader, fordi man glemmer at tænke sig om et kort øjeblik, forklarer forretningsfører Birthe Jensen fra GF Forsikring i Frederikshavn og Hjørring. Hun opfordrer derfor vendelboerne til at være opmærksomme, når de kaster sig ud i sæsonens grilleventyr.

Pas på stikflammer
En af de hyppigste grillskader opstår, når der uden varsel sprænger høje flammer op fra grillen, fordi der tilføjes brandbar væske.

En af GF Forsikrings kunder ville se, om grillen var klar. Han kunne umiddelbart ikke se gløderne og konstaterede derfor, at grillen måtte være gået ud. Middagen var allerede forsinket, så noget måtte der gøres. Han hældte nogle dråber brandbar væske på – et splitsekund senere havde store stikflammer forbrændt hans ansigt.

Hold øje med grillen
Når først der er kommet gang i grillen, kan det være fristende at forlade den, for at tage sig af andre småting. Det sparer tid, og grillen løber jo ingen steder. Problemet er bare, at kullets gløder risikerer at udvikle sig til flammer.

Det måtte en af GF Forsikrings kunder sande, da han hurtigt ville ud for at handle det sidste ind til aftensmaden, uden at nogen har holdt øje med grillen. Resultatet blev ingen mad på grillen – og et nedbrændt skur.

Omtanke og velbekomme
Det er heldigvis ikke mange, der kommer alvorligt til skade, når de griller.

– Alvorlige skader hører til sjældenhederne, og tager man de nødvendige forholdsregler, er det at grille både hyggeligt og sjovt, understreger Birthe Jensen og slutter med et smil:

– Heldigvis er den hyppigste grillskade den, der kan aflæses på badevægten.

8 gode grillråd
GF Forsikring opfordrer vendelboerne til at grille med omtanke og følge disse otte gode råd.

  1. Anbring altid grillen på et fast underlag
  2. Hæld aldrig brandbare væsker på en tændt grill.
  3. Pas på med fedtbrande (ild i fedtet), når du griller meget fede kødstykker. Kog evt. kødet først.
  4. Hold din grill ren, også fedtbakken. Så kan du minimere fedtbrande
  5. Hold børn på afstand – en grill er som en varm og farlig arbejdsplads
  6. Hold grillen under opsyn, når den er tændt
  7. Husk at læse og følge fabrikantens anvisninger.
  8. Hav vand stående ved grillen

Kilde: DBI, Dansk Brand- og sikringsteknisk Institut

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Grill med omtanke
...'
til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER