Solidt halvår for Danish Crown<br>…

Solidt halvår for Danish Crown

12. maj 2014 - kl. 13:59 - af

DC Slagteri_600x250Trods svagere efterspørgsel i Europa og manglende adgang til det russiske marked kommer Danish Crown ud af første halvår med et resultat af primær drift før særlige poster på niveau med samme periode sidste år.

– Verdensmarkedet har det seneste halvår været præget af Ruslands importforbud mod svinekød fra EU og virussygdommen PEDV, der har ramt den amerikanske svineproduktion hårdt. I et så vanskeligt marked er det Danish Crowns styrke at have bred markedsadgang globalt. Det giver os muligheden for at manøvrere til gavn for vores ejere, siger Danish Crowns CEO Kjeld Johannesen.

Koncernen har i første halvdel af regnskabsåret 2013/14 haft en omsætning på 28,2 mia. kr. På trods af en organisk vækst på 3,1 pct., er det et fald på 0,3 mia. kr. i forhold til samme periode sidste år. Det skyldes lavere markedspriser på svinekød. Resultatet er påvirket negativt af hensættelser til lukning af afdelingen i Faaborg, der dog mere end opvejes af lavere renteudgifter og indtægter fra salg af ejerandele i associerede selskaber, så nettoresultatet for perioden lander på 813 mio. kr. mod 713 mio. kr. i første halvdel af regnskabsåret 2013/14.

– Halvårsresultatet er et udtryk for en stabil drift af et selskab, som formår at navigere i selv store udsving i markedet, siger Kjeld Johannesen.

I februar indgik Danish Crown en aftale om at erhverve HK Scans ejerandel på 50 pct. i Sokolow, som er Polens førende producent af forædlede kødprodukter. Danish Crown ejer i forvejen 50 pct. af selskabet, og transaktionen behandles i øjeblikket af EU’s konkurrencemyndigheder.

– Sokolow er en virksomhed i vækst, og med det fulde ejerskab kan vi styrke det målrettede arbejde med at udnytte synergieffekterne på tværs af koncernen yderligere. Det er helt i tråd med den overordnede strategi for Danish Crowns forædlingsselskaber, siger Flemming Enevoldsen, der er koncerndirektør for DC Foods, som omfatter forædlingsselskaberne i Danish Crown koncernen.

Blandt Danish Crowns ejere har svineproducenterne de seneste måneder oplevet en lavere notering end ventet. Det skyldes konstateringen af svinepest i vildsvin i Polen og Litauen, som i slutningen af februar fik Rusland til at lukke for import af svinekød fra EU.

– Det er en rigtig kedelig situation. Udsigterne for første halvår af 2014 så rigtig fornuftige ud for de danske svineproducenter, men den situation er nu desværre udfordret. Ikke desto mindre leverer Danish Crown – trods et meget vanskeligt marked – en absolut konkurrencedygtig afregning sammenlignet med det øvrige Europa, siger Danish Crowns bestyrelsesformand Erik Bredholt.

Nøgletal for Danish Crown AmbA

Mio. kr.

1. halvår
2013/14

1. halvår
2012/13

Omsætning

28.212

28.509

Resultat af primær drift før særlige poster

944

974

Resultat af primær drift

864

974

Periodens resultat

813

713

Balance

24.973

26.309

Egenkapital

5.560

5.240

Ansvarlig kapital i alt

6.064

5.745

Pengestrømme vedrørende drift

848

526

Pengestrømme vedrørende investeringer

-395

-612

Andelshaverleverancer, mio. kg.

672

676

Antal medarbejdere

22.469

23.036

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Solidt halvår for Danish Crown
...'
til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger