Apoteket informerer:<br>Svamp

Apoteket informerer:
Svamp

4. maj 2014 - kl. 0:44 - af

apo1 600x250Foråret er over os, og det er de fleste glade for, for det betyder, at vi kan klæde os mindre på, og f.eks. få mere luft til tæerne, efter vinterens indpakning i strømper og sko. Det er også godt for forebyggelsen af svamp, f.eks. mellem tæerne at der kommer luft til, og at fugtigheden forsvinder. Svamp på huden elsker de samme betingelser som efterårets svampe i skov og på mark – fugt og lidt varme.

Det er derfor vigtigt, at man holder huden tør, sørg især for at fødderne og ikke mindst mellem tæerne bliver tørret grundigt efter bad, undgå gerne strømper og tætsiddende sko, til fødderne er helt tørre. Svamp kan vise sig på flere måder. Den kan optræde som kløende udslet, huden der skaller af i fedtede stykker, skæl i håret, og ikke mindst kløe og udflåd i intimområdet. Alle kan få svamp, lige fra spædbarnet, specielt i bleregionen, over yngre mennesker til gamle, hvor der måske er lidt for mange ”deller” der forhindrer huden i at holde sig tør.

Svamp kan normalt behandles simpelt med en creme eller shampoo. På apoteket findes en række cremer til behandling af fodsvamp og andre typer hudsvamp. Til fodsvamp kan man vælge mellem en engangsbehandling og behandling dagligt i en uges tid. Til andre former for hudsvamp findes der et lægemiddel, som udmærker sig ved at det deponeres i huden, således svampen dør, og de sporer, som den efterlader, og som vil forårsage en geninfektion, også dør. Den type creme skal anvendes dagligt i 1 uge. Andre typer, som også kan anvendes i intimområdet skal anvendes til svampen er væk og derefter i to til tre uger, for at forhindre geninfektion. Kløende udselt på brystet kan skyldes en svamp, og kan behandles med en skælshampoo.

Spørg på apoteket efter den behandling så er mest hensigtsmæssig for dig.

God weekend

Sæby Apotek

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Apoteket informerer:
Svamp'
til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger