Faglært i en fart på Frederikshavn Handelsskole

Faglært i en fart på Frederikshavn Handelsskole

3. maj 2014 - kl. 0:01 - af

Handelsskole_600x250Når Folketinget giver grønt lys – er Frederikshavn Handelsskole parat med uddannelse til ufaglærte, der vil være faglærte

En halv milliard til uddannelse af ufaglærte ledige fra første ledighedsdag – det er et budskab, der er til at høre. Regeringen vil ændre beskæftigelsesindsatsen og bringe mere uddannelse i spil til ledige. Ledige skal i job så hurtigt som muligt, og det sker ved at flytte fokus fra aktivering til uddannelse.

Beskæftigelsesudspillet har fokus på den enkeltes behov for at få et varigt job, og derfor skal der gøres en indsats i forhold til uddannelse af ledige frem for meningsløs aktivering. Vi ved, at faglærte står bedre på jobmarkedet. Derfor skal ufaglærte have muligheden for at blive faglærte. Og ved at bygge ovenpå de kvalifikationer mange ufaglærte har i forvejen, bliver springet fra ufaglært til faglært overkommeligt.

”Det er et spændende drejning denne reform kan være med til at lave på erhvervsskolerne, og vi er på Handelsskolen klar til at gå aktivt ind i arbejdet med at tilrettelægge uddannelse, som kan møde de behov, der ligger i udspillet,” udtaler Svend Kobberup, direktør for Frederikshavn Handelsskole.

Derudover er Frederikshavn Handelsskole parat til at tilbyde målrettet uddannelse og til at samarbejde med virksomhederne om de aktuelle beskæftigelsesmuligheder. Samspillet med virksomhederne er yderst vigtigt, fordi virksomhedernes specifikke efterspørgsel efter kvalificeret arbejdskraft og medarbejdernes kvalifikationer skal gribe ind i hinanden og gå op i en større enhed.

”Et godt samarbejde mellem os og virksomhederne giver os muligheden for at synliggøre de beskæftigelsesmuligheder, der er efter endt uddannelse,” siger Svend Kobberup. Som også fremhæver, at Frederikshavn Handelsskolen har en lang tradition for samarbejde med virksomheder.

Kursuscentret ser også muligheder i reformudspillet, og med den erfaring centret har med uddannelse og opkvalificering af ledige, glæder man sig til at bygge videre på det område og udforske mulighederne.

Det kan kun gå for langsomt med at få beskæftigelsesreformen vedtaget. Vi har brug for målrettet kvalificering af ledige – og vi har brug for flere faglærte. Og det har vi nu og fremover.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Faglært i en fart på Frederikshavn Handelsskole' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER