Kommunen udnytter potentialerne

Kommunen udnytter potentialerne

2. maj 2014 - kl. 0:04 - af

Frederikshavn_kommune_600x250Byrådet vedtog onsdag aften forslag til Kommuneplan 2014 og forslag til Klimatilpasningsplan. Som noget nyt har kommuneplanforslaget et særligt stærkt fokus på, hvordan de potentialer, der er i kommunen, kan udnyttes til at skabe ny udvikling.

Forslaget til Kommuneplan 2014 er resultatet af en lang proces, der tog sin begyndelse i starten af 2013 med vedtagelse af udviklingsstrategien ”Vi kan selv – men ikke alene”. Med den satte byrådet bl.a. fokus på de fire vækstspor – Det Maritime, Fødevarer, Oplevelser og Energi samt by- og boligudvikling.

Udviklingsstrategien er formelt set den, der sætter kommuneplanrevisionen i gang. Derfor er der også fulgt op med en revision, der tydeliggør, at kommunens prioritering af de fire vækstspor også smitter af på de muligheder, som kommunen skaber for benyttelse og udvikling af vores byer, land- og naturområder.

Med kommuneplanen er der skabt en tydelig og sammenhængende retning for kommunens fysiske udvikling, som kan gøre det interessant for investorer, der vil udnytte mulighederne i lokalområdet, og som samtidig bidrager til at videreudvikle vores værdier og kvaliteter.

–  Med kommuneplanen fokuserer vi på at præsentere vores potentialer og alt det, vi gerne vil have til at ske i vores kommune frem for at fremhæve det, som ikke kan lade sig gøre. I Plan- og Miljøudvalget er vi f.eks. meget optaget af at give plads til nye former for oplevelser og aktiviteter i vores land- og naturområder – oplevelser, som kan tiltrække flere turister til kommunen, eller som kan gøre det endnu mere interessant at bo i kommunen, lyder det fra formand for Plan- og Miljøudvalget, Anders Brandt Sørensen.

Et af de nye tiltag, der indgår i den nye kommuneplan, er udpegning af strandparker i Skagen, Frederikshavn og Sæby. Idéen med strandparkerne er netop at give mulighed for nye kyst- eller strandrelaterede aktiviteter inden for afgrænsede områder og samtidig friholde andre dele af strandene for øgede aktiviteter.

I kommuneplanen indgår desuden en klimatilpasningsplan, der fokuserer på risikoen for oversvømmelser samt en handlingsplan for fremtidige indsatser.

FAKTA
Forslaget til Kommuneplan 2014 og Forslaget til Klimatilpasningsplan er tilgængelig på kommunens hjemmeside, http://frederikshavn-kp13.cowi.webhouse.dk

Begge planer er i offentlig høring i perioden fra den 14. maj til den 6. august 2014. I denne periode er der mulighed for at komme med  bemærkninger til planerne.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Kommunen udnytter potentialerne ' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER