Smartphonen er påskebordets ubudne gæst

Smartphonen er påskebordets ubudne gæst

19. april 2014 - kl. 10:20 - af

mobiltelefon_600x250Tænk dig om, inden du hiver mobilen frem for at dele påskebordet på de sociale medier. 2/3 af danskerne synes, det er upassende at bruge smartphonen under påskefrokosten, viser en ny undersøgelse foretaget af Epinion for Telenor. En fjerdedel af de unge mellem 18 og 35 år har dog alligevel tænkt sig at gå på Facebook fra mobilen under den traditionsrige frokost.

En statusopdatering om onkels hjemmebrændte snaps eller et billede af et veldækket frokostbord kørt gennem et sort/hvidt-filter. Mulighederne for at dele påskens festligheder er mange, men indebærer også en risiko for løftede øjenbryn. 2/3 af danskerne synes nemlig ikke om, at smartphonen inviteres med til bords.

Det viser en ny undersøgelse foretaget af Epinion for Telenor. Her mener 66 procent af danskerne, at det er upassende at bruge sin smartphone under påskefrokosten.

”Vi kan tydeligt se, at danskerne i stigende grad bruger deres smartphones til meget mere end at ringe, og at den mere og mere bliver en integreret del af vores liv. Måske netop derfor er der behov for, at vi også nogle gange lader den ligge i lommen. I højtider som påsken forventer mange, at vi rent faktisk kigger hinanden i øjnene i stedet for at sidde klistret til telefonen,” siger Mikkel Torsting, privatkundedirektør i Telenor.

Det er, måske ikke så overraskende, den ældre del af befolkningen mellem 56 og 75 år, der er mest kritisk over for smartphones ved bordet. Her mener 77 procent, at det er upassende mod 53 procent af de unge mellem 18 og 35.

Det er også den unge del af befolkningen, der på trods af den udtalte skepsis i højest grad forventer at bruge smartphonen under påskefrokosten. 25 procent forventer at bruge den til Facebook, mens 19 procent forventer at bruge den til Snapchat.

FAKTA: Om undersøgelsen
Undersøgelsen er foretaget som en spørgeskemaundersøgelse af Epinion på vegne af Telenor. Spørgeskemaet er blevet sendt ud som en e-survey via Epinions Danmarkspanel.

Der blev indsamlet 1.001 interviews i perioden d. 28. marts til d. 3. april 2014.

Analysen er udført blandt danskere i alderen 18-75 år, og spørgeskemaet er udsendt repræsentativt for den danske befolkning i forhold til køn, alder, uddannelse og region. De sidste skævheder er efterfølgende vægtet på plads.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Smartphonen er påskebordets ubudne gæst' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger