Forårskoncert i Sæby kirke med Sæby Voksenkor

Forårskoncert i Sæby kirke med Sæby Voksenkor

18. april 2014 - kl. 0:15 - af

Saeby kirke1_600x400Onsdag den 23. april kl. 19.30 er der forårskoncert i Sæby kirke, hvor Sæby Voksenkor under ledelse af Søren Rasmussen, vil præsentere et varieret program.

Sæby Voksenkor, der er organiseret under LOF, står nu tæt ved afslutningen af sin tredje sæson, og koret har nu stabiliseret sig på ca. 30 aktive sangere, heraf hele 10 herrer stemmer, der ellers ofte er en mangelvare i amatørkor.

Sæby Menighedsråd har været så venlige at stille kirken til rådighed for en forårskoncert, hvor der vil blive sunget både kendt klassisk kormusik, men også mere ukendte korværker, samt et par rytmiske spirituals til sidst i koncerten. Koret har én gang tidlige medvirket i Sæby Kirke, nemlig ved velgørenhedskoncerten til indsamling for jordskælvsofrene i Thaiti.

Koret indleder og afslutter koncerten med en Mariavise, da Sæby Kirke stadig har tydelige tråde tilbage til den før reformatoriske tid, hvilket bl.a. visualiseres i Altertavlen med Mariafiguren og de velbevarede skriftestole på hver side af alteret. Et centralt afsnit i koncerten vil være en afdeling med tekster af Digterpræsten Kaj Munk, der i censurtidens Danmark skrev en digtcyklus over årets måneder med den dobbelttydede titel: I det fri. Koret vil synge satserne: Marts, juli og oktober, hvor juli er en hyldest til fædrelandet og det danske folk. Oktober er en glad jagtvise, hvor også Kaj Munks berømte jagthund Hertha har fået en rolle i teksten. Kaj Munk afdeling rummer naturligvis også den mest kendte tekst fra hans hånd: Den blå anemone, samt en evig aktuel fredssalme med titlen: Der skinner et lys fra en stjerne, et digt som Kaj Munk skrev som en julehilsen til venner og bekendte, og rummer et håb og en bøn om fred på jorden.

Senere synger koret en buket danske forårssalmer: Nu Blomstertiden kommer og Frydeligt med jubelkor,
og koncerten afsluttes med to kendte gospelsange.

Foruden korsang vil der også blive lejlighed til at synge med på en fællessalme og lytte til trompetmusik med Frank Hejslet som solist i to værker af henholdsvis Händel og Elgar

Der er gratis adgang til koncerten, og alle interesserede er hjertelig velkommen.

 

 

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Forårskoncert i Sæby kirke med Sæby Voksenkor' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER