Ubemandede tankstationer er kommet for at blive i Sæby

Ubemandede tankstationer er kommet for at blive i Sæby

16. april 2014 - kl. 0:01 - af

Ubemandede tankstationer_600x250De bemandede tankstationer er et uddøende fænomen. Senest har Shell sat sine 306 bemandede tankstationer til salg, og branchen vurderer, at op mod 800 stationer skal lukkes på landsplan. Til gengæld har de ubemandede tankstationer succes og Sæby er er en del af denne tendens.

Der bliver længere mellem de bemandende stationer med tilhørende kiosk i Vendsyssel. De bemandede stationer er nemlig hårdt presset af supermarkedernes udvidede åbningstider efter liberaliseringen af lukkeloven. I stedet vinder de ubemandede, selvbetjente stationer frem som en måde at holde priserne på benzin og diesel nede på og samtidig opretholde en rentabel forretning. Udviklingen peger kun én vej: På enkel og effektiv selvbetjening.

I 1997 var der i alt 2.546 stationer i Danmark, hvoraf godt 70 procent var bemandede, og under 30 procent var ubemandet. I dag er billedet lige omvendt. Ved udgangen af 2012 var der således 1.399 ubemandede stationer og 601 bemandende stationer ud af i alt 2.000 stationer.

Uno-X har fulgt med udviklingen og har brugt de seneste fem år på at omlægge de tidligere betjente YX stationer til selvbetjente Uno-X stationer, som der findes tre af i Sæby.

– Selvbetjening er vejen frem både på stationerne og hos forbrugerne. Det viser udviklingen, og sådan har det været længe. Særligt efter liberaliseringen af lukkeloven forrige år er det blevet svært at drive butik på en benzinstation. Vi oplever hver dag, at flere tankstationer nedligger driften eller bliver omlagt til selvbetjente stationer. Forbrugerne vil have de laveste priser på brændstof, så de ubemandede tankstationer er kommet for at blive i Vendsyssel, siger Paulo Nielsen, regionschef i Uno-X Automat.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Ubemandede tankstationer er kommet for at blive i Sæby' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER