Scor kassen på forkerte BBR tal…

Scor kassen på forkerte BBR tal…

15. april 2014 - kl. 9:17 - af

250x600 Finans6Ny dom åbner op for at boligkøbere kan sagsøge boligsælgerne, hvis der er fejl i BBR registret

En boligejer i Midtjylland er dømt til at betale 150.000 kroner tilbage til køberen, fordi den købte villa viste sig at være mindre, end hvad der stod på slutsedlen. Og den dom kan åbne op for en bølge af nye retssager, hvis boligejerne får målt deres bolig op og finder ud af, at den er mindre end oplyst på slutsedlen.

Når en ejendomsmægler fastsætter prisen på et hus, gør han det bl.a. på baggrund af oplysninger om boligens kvadratmetertal i BBR registret. BBR registret bygger i vid udstrækning på oplysninger som boligejerne selv tilvejebringer. Derfor er mulighederne for fejlrapportering særdeles stor. Og boligejeren kan ofte have interesse i enten at overdrive eller undervurdere det reelle kvadratmetertal.

I en salgssituation kan sælgeren have interesse i at overdrive kvadratmetertallet, i det mange huse reelt handles på kvadratmeterprisen, da det oftest er det vurderingsgrundlag, som ejendomsmæglerne tager udgangspunkt i, når de vurderer ejendommen. Jo flere kvadratmeter i BBR registret, jo højere pris kan ejendomsmægleren sætte huset til, og jo dyrere vil huset formentlig også blive solgt.

Men dommen fra det midtjyske viser, at denne strategi ikke er risikofri. For hvis det bliver opdaget, er der altså, via domstolen, afregning ved kasse A.

Har du købt en bolig indenfor de senere år, er der derfor al mulig grund til at få foretaget en opmåling af boligens kvadratmetertal. For er der registreret for meget, kan der være en pose penge at hente fra den tidligere ejer.

Er der registreret for lidt, er der modsat ingen grund til at gøre noget ved det (før huset skal sælges igen). For beregningen af ejendomsskatteværdien tager også udgangspunkt i det kvadratmetertal som er registreret i BBR registret. Så her gælder at jo lavere des bedre.

Af Claus Forrai, finansbureauet.dk

Læs flere nyheder fra FinansBureauet her

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Scor kassen på forkerte BBR tal...' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger