Ungebyråd på vej – det er helt sikkert

Ungebyråd på vej – det er helt sikkert

10. april 2014 - kl. 16:14 - af

Frederikshavn_kommune_600x250Unge under 18 år kan stille op til det nye 31 mand (m/k) store ungebyråd, og valget skal finde sted i oktober i år.

Frederikshavn Kommune vil invitere kommunens unge på banen. Byrådet er interesseret i at høre deres synspunkter og gode ideer. Det er vigtigt for kommunen politikere at engagere de unge i kommunens udvikling.

”Frederikshavn Byråd vil gerne have et ungebyråd, som både kan fungere som rådgiver og en ny og nytænkende sparringspartner. For os er det vigtig, at de unge får reel indflydelse, og at de også forholder sig til de vilkår og rammer, vores kommune er underlagt”, hedder det fra arbejdsgruppen, som består af borgmester Birgit S. Hansen, udvalgsformand Anders Brandt Sørensen, udvalgsformand Anders Broholm, udvalgsformand Christina Lykke Eriksen samt byrådsmedlemmerne Kristina Frandsen og Flemming Rasmussen. Arbejdsgruppen har gennem den seneste tid skitseret, hvordan et ungebyråd kan se ud i Frederikshavn Kommune

Valgperioden er 1 år, og tanken er, at ungebyrådet opdeles i grupper, der hver har kontakt til et medlem af Frederikshavn Byråd. Ungebyrådets medlemmer skal have baggrund i de forskellige uddannelsesinstitutioner lige fra folkeskolen, private skoler, Heldagsskolen, 10. klassecentreret og ungdomsuddannelserne (gymnasiet, handelsskolen og EUC Nord).

De unge skal være med i processen
I august får en stor gruppe af unge mulighed for at være med til en workshop, som kan give inspiration forud for valget til ungebyråd i oktober. Workshoppen er også indledningen på arbejdet med at lave en fremtidig ungdomspolitik.

Erfaringer fra Aalborg og Århus
I både Aalborg og Århus har man gode erfaringer med et ungebyråd, og derfor vil Frederikshavn Kommune i den kommende tid indsamle viden, og i nærmeste fremtid vil man internt i kommunen placere det administrative ansvar for det videre arbejde henimod et nyt og velfungerende ungebyråd.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Ungebyråd på vej - det er helt sikkert' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER