Plan for håndtering af affald

6. marts 2014 - kl. 0:47 - af

Skraldemand i sne_600x250Ved årsskiftet 2012-13 trådte nye affaldsregler i kraft. Heri fastslås det, at kommunen skal udarbejde og vedtage en ny affaldsplan (også kaldet affaldshåndteringsplan) senest den 1. oktober 2014. Den første affaldshåndteringsplan skal gælde i perioden 2014-18 og dække frem til 2024.

Sagen er til behandling på Plan- og Miljøudvalgets møde den 4. marts.

Det fremgår, at der er indledt et samarbejde med AVØ (Frederikshavn Forsyning) om revision og opdatering af den eksisterende plan, så den kan opfylde retningslinjerne til en affaldshåndteringsplan , herunder implementering af den nationale ressourcestrategi.

Den nationale ressourceplan indeholder et forslag om en målsætning for, at mindst 50 % af det organiske affald samt papir-, pap-, glas-, træ-, plast- og metalaffald fra husholdningerne skal genanvendes i 2022. Endvidere indeholder ressourceplanen initiativer inden for tørt og vådt affald i servicesektoren samt bygge- og anlægsaffald, haveaffald, elektronik, batterier samt fosfor og næringsstoffer i organisk affald, herunder slam fra spildevand.

Det understreges, at de nationale mål vil betyde ændringer for husholdningerne i hele Frederikshavn Kommune.

Hvad angår husholdningerne skal det understøttes, at der sker udvikling af nye indsamlingsordninger, som sikrer borgerne let adgang til at sortere og dermed genanvende mere affald. Strukturen for genbrugspladser skal revurderes med henblik på at have færre, men større pladser, som kan opfylde kravene til mere genanvendelse. Dertil kommer en overordnet vurdering af behandlingsanlæg og kapaciteten for forbrænding. Der skal tænkes i udnyttelse af næringsstoffer og energi i organisk affald.

Ved bygge- og anlægsaffald skal der være fokus på PCB og større krav til nedrivning af bygninger, så vi får et bedre og mere samlet overblik over de materialer og stoffer, som indgår i byggeaffaldet.

Til mødet i Plan- og Miljøudvalget indstiller direktøren med ansvar for Teknik og Miljø, at udvalget indarbejder de nationale mål i den kommunale affaldshåndteringsplan.

Det kan med al sandsynlighed forventes, at udvalget bifalder en sådan indstilling.

Tekst af Per Rye

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer
Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Plan for håndtering af affald
...'
til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger