4 påbud fra Arbejdstilsynet til Voerså Børnehave

4 påbud fra Arbejdstilsynet til Voerså Børnehave

5. marts 2014 - kl. 6:04 - af

Voersaa BoernehaveDer skal ske udbedringer i Voerså Børnehave. Det ligger klart, efter at Arbejdstilsynet to gange i slutningen af 2013 foretog tilsyn i børnehaven.

Tilsynet resulterede i ikke færre end 4 påbud: gener i indeklimaet som følge af fugt og skimmel i børnehavens kælder skal imødegås, så vand og fugt ikke kan trænge ind. Fugtskadede områder skal tørres og afrenses, og fugtskadet materiale skal fjernes, så også skimmelsvamp forsvinder. Påbuddet understreger, at dette skal være efterkommet i april i år.

Der er desuden påbud om, at ”Blå stue” sikres mod udefrakommende fugt fra loft og ovenlysvindue, så forholdene er sundhedsmæssigt fuldt forsvarlige. Dette skal være ordnet i løbet af marts måned!

Der blev også givet påbud om at sikre de ansatte i børnehaven mod unødig støjbelastning. Det forlanges, at støjniveauet holdes så lavt, som det er rimeligt i forhold til den tekniske udvikling. Også dette skal være efterkommet i løbet af marts!

Det fjerde påbud, som skal være klaret i løbet af sommeren, skal sikre at ”Grøn stue” har en tilstrækkelig tilførsel af frisk luft uden generende træk.

Det første og sidste påbud er suppleret med et påbud om rådgivning fra en autoriseret rådgivningsvirksomhed.

Det bemærkes, at der indtil nu, mens udredningen har været i gang, er gjort en række tiltag i børnehaven for at lukke området med skimmelsvamp af, så institutionen kan køre, uden at børn og personale påvirkes af skimmelsvamp. Udgiften hertil er anslået til at koste ca. 100.000 kr.

En egentlig renovering fordrer, at kældervægge bl.a. skrabes renses, og der laves isolering af vægge. Lokaler mod øst og vest skal skrabes fri for løst puds, og der skal opsættes særligt materiale på væggene og afsluttes med linoleum. Der skal desuden opstilles tekøkken og akustiklofter med ny belysning, og den ydre klimaskærm bringes op i nutidig standard, der bl.a. omfatter såkaldt komfortventilation i bygningen.

Der skønnes, at en renovering vil vare 2-3 måneder, og hvis en genhusning af børnehavens ca. 40 børn og personale er nødvendig, skal den løses i samarbejde med Stensnæsskolen.

Den totale udgift til en gennemgribende renovering er anslået til godt 1,6 mio. kr. Derfor skal udvalget tage stilling til en anlægsbevilling og frigivelse af rådighedsbeløb, der omfatter dette. Direktørerne med ansvar for Børn og Kultur og for Ejendomscentret indstiller, at B&K-udvalget anbefaler en renovering som beskrevet, og at den finansieres via Økonomiudvalgets overførte udviklingspulje vedr. skolernes fysiske rammer.

Tekst af Per Rye

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer
Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af '4 påbud fra Arbejdstilsynet til Voerså Børnehave' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger