Nu bygges der bro mellem Sydnorge og Norddanmark

Nu bygges der bro mellem Sydnorge og Norddanmark

19. februar 2014 - kl. 6:41 - af

Aabning-kontor-i-stavanger1Torsdag den 13. februar åbnede et nordjysk kontor i Stavanger med deltagelse af en stor delegation af nordjyske borgmestre, erhvervschefer og virksomheder. Formålet er at skabe en omfattende erhvervs- og vidensudveksling mellem den nordjyske og sydnorske region

Der er en lang række uudnyttede muligheder for erhvervsudvikling mellem den sydlige del af Norge og den nordlige del af Danmark, og det er grunden til, at der netop er åbnet et fælles nordjysk kontor i Stavanger. Kontoret er bemandet med en norsk rådgiver, Harald Finnvik, der har lang erfaring med erhvervsudvikling i et internationalt perspektiv.

– Sydnorge og Norddanmark har meget at vinde på at samarbejde med henblik på erhvervsudvikling. Der er en lang og god tradition for samhandel mellem vores regioner, men der er helt klart et stort uudnyttet potentiale. Jeg glæder mig til at skabe relationer mellem virksomheder og organisationer på begge sider af Skagerrak og åbne døre, som kan bidrage til et værdifuldt og langvarigt samarbejde for begge parter, siger Harald Finnvik.

Kontoret i Stavanger er en del af BusinessBroen Norge-Norddanmark, som bliver paraplynavn for en række nordjyske projekter inden for erhvervsfremme, beskæftigelse og kompetenceudvikling, hvor formålet er at skabe vækst for virksomhederne i begge lande. De danske virksomheder kan udnytte muligheden for at trække uløste opgaver fra Norge til Norddanmark samt eksportere varer, tjenester og arbejdskraft til den sydnorske region. På norsk side kan virksomhederne få løst en række kapacitetsmæssige udfordringer ved hjælp af arbejdskraft, delproduktion og import af varer og tjenester fra Norddanmark. En del af projektet er endvidere relateret til de positive effekter, som norske virksomheder kan opnå ved at etablere virksomhed i den nordjyske region.

– Med kontoret i Norge tilkendegiver vi, at der satses tungt på at udvikle samarbejdet mellem vores to regioner, og det vil skabe bedre rammer for at virksomheder i begge lande kan vækste. Vi bygger i høj grad videre på de positive erfaringer, som man i Frederikshavn, Hjørring og Brønderslev har i arbejdet med i relation til Norge. Med BusinessBroen står vi samlet, og det giver bedre mening for virksomhederne på både den danske såvel som på den norske side, siger Thomas Kastrup-Larsen, borgmester i Aalborg Kommune.

Ved åbningen af kontoret i Stavanger deltog blandt andre borgmestre og erhvervschefer fra fem nordjyske kommuner, regionsrådsformanden i Region Nord, borgmesteren i Stavanger Kommune, den danske ambassadør i Norge samt repræsentanter for en række danske og norske virksomheder og organisationer.

Om BusinessBroen NORGE-NORDDANMARK:

Paraplyorganisationen BusinessBroen tager udgangspunkt i et samarbejde med henholdsvis Væksthus Nordjylland og Udenrigsministeriet. De foreløbige største projekter, der samles under paraplyen, er følgende:

Nordjysk Erhvervsfremstød, Norge: Projektet har til formål at kortlægge norske virksomheders efterspørgsel efter nordjyske samarbejdspartnere særligt inden for den maritime og industrielle branche via besøg hos norske erhvervsfremmeaktører og virksomheder. Målet er at skabe samarbejdsrelationer mellem de nordjyske og norske virksomheder inden for de nævnte brancher. Projektet er et samarbejde mellem Erhvervshus Nord, Hjørring Erhvervscenter, Brønderslev Erhverv og Turisme, Center for Arbejdsmarked i Frederikshavn Kommune samt Væksthus Nordjylland.

Norgesprojektet i Vendsyssel: Norgesprojektet Vendsyssel er et tværkommunalt projekt i regi af de lokale beskæftigelsesråd i Brønderslev, Frederikshavn og Hjørring Kommune, med forankring i de tre kommuners Jobcentre – og i et tæt samarbejde med de lokale erhvervskontorer. Formålet med projektet er udvikling af samarbejde, kompetencer og nye arbejdspladser – på begge sider af Skagerrak. Projektet har således både et beskæftigelsesmæssigt og et erhvervsmæssigt fokus.

BusinessBroen (kontoret i Stavanger – tidligere Bridge2Norway): Formålet er at skabe en omfattende erhvervs- og vidensudveksling mellem den nordjyske og den sydnorske region. Der er ikke udvalgt specifikke brancher eller geografiske områder, men målet er, at ”alle” brancher og områder kan deltage – projektet har med andre ord et meget bredt fokus. Der er blandt andet etableret et kontor i Stavanger, som er bemandet med en norsk rådgiver, der har lang erfaring med erhvervsudvikling i et internationalt perspektiv. Bag projektet står Aalborg Erhvervsråd, Aalborg Samarbejdet, Frederikshavn Kommune, Erhvervshus Nord, Hjørring Kommune, Hjørring Erhvervsråd, Aalborg Universitet og Væksthus Nordjylland.

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer
Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Nu bygges der bro mellem Sydnorge og Norddanmark ' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger