Læs denne uges Finansbarometer lige her

Læs denne uges Finansbarometer lige her

22. januar 2014 - kl. 0:22 - af

250x600 Finans3SaebyAvis bringer hver uge en analyse der er udarbejdet af Danske Markets Research, som er en afdeling af Danske Bank. Det er en uafhængig analyse der er henvendt til alle der interesserer sig for finansmarkedet, uanset hvilket pengeinstitut man benytter.

Sidste år sluttede med fremgang på boligmarkedet 

Danmark

Der var ikke meget nyt på nøgletalsfronten i sidste uge. Der blev dog offentliggjort december-tal fra homes husprisindeks og ejerlejlighedsprisindeks, som belyser udviklingen på boligmarkedet mod slutningen af sidste år. Tallene viser, at der var prisstigninger på landsplan for både huse og ejerlejligheder. Således steg huspriserne i december 1,4 % i forhold til året før, hvilket svarer til en prisstigning på ca. 25.000 kr. på et gennemsnitligt hus på 140 kvadratmeter. Der er fortsat et stykke op til niveauet i december 2006, hvor huspriserne toppede. I december 2013 lå homes husprisindeks 21,6 % lavere. Prisen på et gennemsnitligt parcelhus var i december 1.670.000 kr., hvilket er ca. 460.000 kr. mindre end i december 2006.

Ejerlejlighedspriserne i december 2013 viste også en stigning i forhold til sidste år. Således steg prisen på ejerlejligheder med 9,4 % sammenlignet med året før, hvilket svarer til, at en gennemsnitlig lejlighed på 85 kvadratmeter er steget knap 150.000 kr. over det seneste år.

Renter

Den danske krone er blevet svækket over for euroen som følge af stigende renter i euroområdet. Vi forventer derfor, at Nationalbanken vil intervenere til støtte for kronen, og vi ser også en stigende sandsynlighed for en selvstændig dansk renteforhøjelse i de kommende måneder. I et sådan tilfælde vil der være tale om en lille renteforhøjelse, og det vil derfor ikke ændre på, at vi fortsat vil have et meget lavt renteniveau.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer
Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Læs denne uges Finansbarometer lige her ' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger