Sæby Apotek: Lægemiddelnavn på doseringsetiketten

Sæby Apotek: Lægemiddelnavn på doseringsetiketten

12. januar 2014 - kl. 0:54 - af

I efterhånden rigtig mange år, har vi i Danmark benyttet os af det der med et fremmedord hedder ”generisk substitution”. Ordet dækker over at man erstatter et lægemiddel fra et bestemt firma med et fuldstændigt tilsvarende fra et andet firma. Den vigtigste forskel er prisen.

De mange skift giver imidlertid ofte anledning til tvivl, for sidste gang hed pakningen et og denne gang noget andet. Det har medført at enkelte ikke har fået deres medicin rigtigt, enten har de valgt fra,eller også har de taget dobbelt. Begge dele er ikke særlig hensigtsmæssige.

Sundhedsministeren har derfor, efter mange opfordringer, besluttet, at lægemiddelstoffets (det aktive stof) navn fremover, skal fremgå af den etiket, som apoteket sætter på medicinen, og som i øvrigt også fortæller hvad det gives for, og hvor meget man skal tage.
Denne indsats skulle lette overblikket for brugerne. Man kan fremover tage den gamle pakning, læse lægemiddelstoffets navn på etiketten og så sammenholde det med etiketten på den nye pakning. Tjekker man så også at styrken (mg) er den samme, så burde den værste tvivl være fjernet.

Vi ved udmærket, at mange stoffer har nogle meget svære navne at læse og overskue, men prøv alligevel at sammenligne ”ordbilledet” eller tag det bogstav for bogstav.

Ordningen med substitution har været medvirkende til at vi i Danmark har nogle af Europas billigste priser på medicin, hvor der ikke længere er påhæftet et patent

Er man i tvivl om sin medicin er man altid velkommen på apoteket, hvor vi kan hjælpe med at få klarhed over det.

Klummen her har efterhånden været næsten hver uge i Sæby Avis, og vi har behandlet mange emner, men har du et ønske/forslag, så send det til saeby@apoteket.dk , så vil vi se om ikke vi kan skrive lidt om emnet og forhåbentlig give et par fornuftige råd.

God week-end

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Sæby Apotek: Lægemiddelnavn på doseringsetiketten' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER