Danmarks Indsamling 2014: Gør gode gerninger

Danmarks Indsamling 2014: Gør gode gerninger

12. januar 2014 - kl. 10:42 - af

Frederikshavns kommunes biblioteker opfordrer alle børn til at gøre gode gerninger:

  • Overrask mor og far med morgenmad på sengen.
  • Dæk bord i børnehaven.
  • Eller hjælp med at samle skrald op i naturen.

Sådan lyder opfordringen fra bibliotekerne i Frederikshavn kommune til alle børn. For hver gode gerning, børnene gør i januar, donerer LEGO Fonden nemlig 25 kroner til årets Danmarks Indsamling.

Gør en god gerning og hjælp med at samle ind til årets Danmarks Indsamling. Så enkelt lyder budskabet, når Frederikshavns kommunes biblioteker sammen med landets øvrige børnebiblioteker, DR Ramasjang og LEGO Fonden sammen med alle danske børn samler ind til Danmarks Indsamling 2014.

Årets Danmarks Indsamling til 12 forskellige lande fordelt på tre forskellige kontinenter. Formålet er fortsat at sikre langsigtet udviklingshjælp til nogen af verdens allerfattigste mennesker og indfri FN’s 2015-Mål. Det betyder blandt andet, at indsamlingen skal bidrage til at halvere fattigdommen, sikre skolegang for alle børn og mindske børnedødeligheden med to tredjedele inden år 2015.

”Hver gerning belønnes med 25 kroner, og alt tæller, hvad enten man tager opvasken efter aftensmaden, fejer opgangen eller tegner en tegning til sin farmor,” fortæller bibliotekar Iben Melsvik.

”Vi er år efter år blevet imponerede af børnenes indsats og lyst til at lave gode gerninger til fordel for Danmarks Indsamling. Vi håber, at de igen viser, at lysten til at gøre noget godt for andre er stor”, siger Rasmus Mandsberg fra Ramasjang.

Det eneste, børnerne skal gøre, er at hente et skema på biblioteket eller på www.dr.dk/ramasjang eller dr.dk/ultra – udfylde det med sine gode gerninger og aflevere det på sit lokale bibliotek senest onsdag den 29. januar kl. 12.

Har du lyst til at høre mere om projektet, er du velkommen til at kontakte Iben Melsvik, Frederikshavn Bibliotek, på telefon 98 45 91 25 eller e-mail ibme@frederikshavn.dk eller Rasmus Mandsberg, DR B&U, telefon 28 54 70 85.

Du kan også læse mere på dr.dk/ramasjang eller dr.dk/ultra.

Om Danmarks Indsamling 2014
Danmarks Indsamling 2014 er en fælles indsamling til fordel for projekter rundt i verden, som DR og 12 af Danmarks største humanitære organisationer står bag. Danmarks Indsamling blev afholdt første gang i februar 2007 og har samlet mere end 500 millioner kroner ind til livsvigtige projekter. Læs mere om Danmarks Indsamling 2014 på: www.danmarksindsamling.dk eller www.dr.dk/danmarksindsamling

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Danmarks Indsamling 2014: Gør gode gerninger' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger