Endnu en hjertestarter hænges op i Sæby

Endnu en hjertestarter hænges op i Sæby

10. januar 2014 - kl. 0:04 - af

Spar Nord har indkøbt en hjertestarter, der nu er placeret i et skab på bankens bygning i Vestergade tæt på pengeautomaten.

Hjertestarteren kan i tilfælde af behov benyttes af alle, og er tilgængelig i døgnets 24 timer.

Hjertestarteren er registreret, hvilket vil sige, at hvis behovet for brug af hjertestarteren opstår i nærheden og man ringer 1-1-2 (alarmcentralen) vil man derfra blive guidet til stedet samt guidet i brugen af apparatet.

Sæby og nærmeste omegn har i alt 28 registrerede hjertestartere placeret forskellige steder – selvfølgelig flest i bykernen, hvor der bor flest mennesker. Af de 28 er 12 apparater placeret således, at de er frit tilgængelige døgnets 24 timer. Resten er indkøbt af firmaer, forretninger og foreninger og placeret således, at de kun er tilgængelige i åbningstiden, hvilket selvfølgelig begrænser tilgængeligheden.

Ejerne af de pågældende apparater bestemmer selvfølgelig selv, om tilgængeligheden skal øges, således flere kan gøre brug af apparatet evt. ved at placere apparatet udvendigt på en bygning, hvortil der er fri adgang hele døgnet.

Sundhedsstyrelsen og Hjerteforeningen opfordrer gennem kampagner til, at ejere af apparater, der er placeret indendørs, vil tage initiativ til at flytte hjertestarterne ud.

Der appelleres også til, at endnu flere vil investere i en hjertestarter, der kan være med til at redde liv.

Frederikshavn Kommune har i 18 måneder været tilknyttet ”Projekt parat til hjertestart”.

Projektets formål var, at undervise så mange som muligt i hjerte-/lungeredning samt brugen af en hjertestarter.  En del af projektet var også, at alle kommunes hjemmehjælperbiler blev udstyret med en hjertestarter, hvilket giver en rigtig god ”dækning” i hele kommunen. Personalet, der kører i bilerne, er uddannet i brugen af en hjertestarter, og dirigeres via alarmcentralen (1-1-2) til det sted, hvor behovet opstår.

Projektet er afsluttet pr. 1. okt. i år, men et lille udvalg under Sæby Lokalkomite bestående af 2 frivillige fortsætter arbejdet med at få hjertestarterne gjort tilgængelige og helst hele døgnet samt arbejder på at øge antallet af hjertestartere.

Man kan i øvrigt selv foretage registrering m.v. ved at på ind på www. hjertestarter.dk

Endvidere Anton Justesen kontaktes på tlf. 25149018, hvis der er spørgsmål om etablering eller ændring af placering af en hjertestarter.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Endnu en hjertestarter hænges op i Sæby' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger