Der er udbrudt flæskekrig på Østkysten!

Der er udbrudt flæskekrig på Østkysten!

7. januar 2014 - kl. 9:42 - af

Mere end 600 borgere har tilmeldt sig de kollektive slankekure ”Skagen–” og ”Sæby på vægten”, i januar. Initiativtagerne Spar Nord opfordrer nu til indædt dyst byerne imellem. Alle kneb bliver taget i brug.

Sidste år deltog over 330 deltagere i slankekuren Skagen På Vægten og i år er der lagt op til en indædt dyst mod Sæbynitterne, som også går i krig mod juleflæsket.

I Sæby er det første gang man giver sig i kast med slankekonceptet, men ambitionerne er store. Målet er over 200 deltagere og Spar Nord kan mærke stor opbakning i byen.

– Vi arrangerer Sæby På Vægten for at samle byen om et fælles sundhedsprojekt. Vi kender vel alle til følelsen af at starte på en slankekur alene, det holder ofte kun nogle få dage. Men i det her er vi sammen om at jagte en varig sundere livsstil. Vores medarrangører kan ikke vente med at komme i gang, og vi får masser af henvendelser fra andre, der gerne vil deltage med et eller andet sundhedsrelateret – det bliver spændende, siger Jan Gudiksen, direktør Spar Nord Sæby.

I øjeblikket er der meldt over ?? hold til dette års konkurrence i Skagen og målet om at slå

sidste års resultat, hvor de 65 deltagende femmandshold tilsammen tabte sig over 1,7 tons, synes indenfor rækkevidde. Det giver ekstra motivation at Sæby nu også kører en konkurrence.

– Sidste års rekord samlet vil jeg rigtigt gerne slå. Men det vil være en ekstra fornøjelse, hvis vi kan vise, at vi er bedre end Sæby. Jeg vil gå langt for at få håneretten over mine kollegaer i Sæby, fortæller Morten Kock, direktør for Spar Nord Skagen, der er initiativtager til den sjove sundhedsdyst.

Støt bagerne – send en kage til Sæby
I begge byer arrangerer Spar Nord og samarbejdspartnerne i slankekonceptet massevis af sundhedsevents til deltagerne. Der er spinningtimer, kostvejledning, fælles løbe – og svømmeture, samt foredrag, der skal motivere til den sunde livsstil.

– Der er masser af veje til et sundere liv, og vi vil forsøge at tilbyde mange af dem til deltagerne. En stor sidegevinst vil jo så være, at slå Skagen. Så jeg kan kun opfordre folk til at skynde sig at samle et hold og melde sig til. Jo flere jo bedre, siger Jan Gudiksen.

Konkurrencen kører over 8 uger, hvor de deltagende femmandshold skal tabe sig mest muligt. De dyster om en førstepræmie på 10.000 kroner i hver by. Hver fredag er der kontrolvejninger, med mulighed for at vinde spurtpræmier. Her opfordrer Morten Kock fra Skagen til en sød form for sabotage af konkurrenterne.

– Sidste år havde bagerne her i Skagen svært ved at sælge kager i de otte uger (red. til gengæld var der udsolgt af fiberbrød). Hvorfor ikke støtte bagerne ved at købe en kage og sende til nogle af deltagerne i Sæby? spørger Morten Kock.

Jan Gudiksen i Sæby mener dog det er spildte kræfter, i hvert fald for ham personligt.

– Jeg er i gang med at dope mig, jo flere kager jeg kan spise inden 10. januar, jo bedre. Så har jeg mere at tabe.

Seks byer i 2013
Skive, Horsens, Esbjerg og Køge vil også være med i legen. I januar 2013 deltog fem byer, hvor de 3.680 deltagere tabte sig over 16 tons eller i alt 4,44 kilo pr. næse.

Hvis du vil være med i Sæby, så kan du melde dig til på www.sæbypåvægten.dk.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Der er udbrudt flæskekrig på Østkysten! ' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger