Læs denne uges Finansbarometer lige her

Læs denne uges Finansbarometer lige her

19. december 2013 - kl. 9:13 - af

SaebyAvis bringer hver uge en analyse der er udarbejdet af Danske Markets Research, som er en afdeling af Danske Bank. Det er en uafhængig analyse der er henvendt til alle der interesserer sig for finansmarkedet, uanset hvilket pengeinstitut man benytter.

Fortsat rekordstort betalingsbalanceoverskud

Danmark

Overskuddet på betalingsbalancens løbende poster bliver ved med at sætte nye rekorder, og oktober-tallene var ingen undtagelse. Overskuddet var i oktober 18,4 mia. kroner. Overskuddet bekræfter den positive udvikling vi har set i industriproduktionen, som gavner af opsvinget på de danske eksportmarkeder. Over de seneste tolv måneder har der været et overskud på de løbende poster på 127,6 mia. kroner, hvilket svarer til næsten 7 % af BNP. Et vedvarende overskud på de løbende poster har været en styrke for dansk økonomi og sikret ro omkring fastkurspolitikken. Det voksende overskud vidner dog om, at den indenlandske efterspørgsel stadig halter. I takt med, at dansk økonomi fortsætter med at vokse vil vi formentlig se overskuddet falde en smule.

Der kom også nye tal for inflationen i november, som viste sig at være lidt lavere end ventet. Således faldt inflationen i november til 0,5% å/å i november fra 0,7% å/å i oktober. Faldet skyldes primært lavere tøjpriser. Lavere fødevarepriser trak også ned, som det har været tilfældet i resten af Europa. Faldet ændrer ikke på, at vi stadig forventer, at inflationen vil stige de kommende måneder mod et mere normalt niveau omkring 1,5% å/å til næste år.

home udsendte også deres huspris og ejerlejlighedsprisindeks for november. Her viste tallene, at huspriserne stort set var uændret, mens priserne på ejerlejligheder fortsætter op. Huspriserne faldt på landsplan med 0,8% fra oktober til november, men er steget 1,9% over det seneste år. Ejerlejlighedspriserne steg på landsplan 0,4% fra oktober til november, og er steget 10,1% over det seneste år. Denne prisvækst var primært drevet af stigende lejlighedspriser i København, som over det seneste år er steget med 17,2%.

I løbet af ugen fremlagde både Nationalbanken og regeringen deres prognose for dansk økonomi frem til 2015. Forsigtig optimisme kendetegnede begge prognoser. Regeringen ser dog en smule mere positivt på fremtiden med et vækstskøn på 1,9% for 2015 – mod Nationalbankens 1,6%.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Læs denne uges Finansbarometer lige her ' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER