Endnu en hjertestarter til rådighed i Sæby

Endnu en hjertestarter til rådighed i Sæby

11. december 2013 - kl. 13:27 - af

Der er nu sat hjertestarter op på Sæby Skole – sponsoreret af Sankt Georg Gildet og sat op af Sørens Jensen Eftf. A/S. Hjertestarteren er monteret på Klynge 2 og er tilgængelig hele døgnet.

Der blev holdt en lille seance mandag den 2. december, og her fik 4. og 8. klasses elever, en demonstration i hvordan man bruger en hjertestarter, hvis uheldet er ude. Niels Faurby fra Beredskabet stod for denne demonstration.

Det var 4. og 8. klasserne der deltog, fordi det er de to klassetrin på skolen, der modtager undervisning i førstehjælp.

Mandag fik tre fra personalet, et kursus leveret af Trygfonden. Kurset blev afholdt ved IF Skjold Sæby, da de har fået en hjertestarter fra Trygfonden.

”Det var et rigtigt godt kursus, men det var lidt tankevækkende at høre, at mange tror, at når der er en hjertestarter, så klarer den problemet, hvis vi skulle være uheldige og få brug for den. Det er jo slet ikke sandt. Det er de første 4 minutter, der betyder liv eller død, så det er vigtigt, at man kender grundreglerne i hlr (hjerte lunge redning). Der kan jo snildt gå 4 minutter inden man har fået hentet en hjertestarter, afklædt personen og pakket hjertestarteren ud, så den er klar til brug”, fortæller Gitte Boelskifte, der er skolesekretær på Sæby Skole.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Endnu en hjertestarter til rådighed i Sæby' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger