Undersøgelse: <br>Danskerne klar til storm

Undersøgelse:
Danskerne klar til storm

5. december 2013 - kl. 15:13 - af

En ny storm er over Danmark, men ifølge Privatsikring (en del af Codan Forsikring) og Spar Nord er danskerne blevet langt bedre til at forberede sig og dermed undgå skader forårsaget af flyvende havemøbler og trampoliner.

Danskerne er blevet langt bedre til at sikre sig imod de skader, som kraftige vindstød kan forårsage. Sådan lyder det fra Privatsikring (en del af Codan Forsikring) og Spar Nord, der samarbejder om forsikringsformidling, og som har lavet en foreløbig undersøgelse af de skader, den nylige storm i slutningen af oktober forårsagede.

Det er særligt skader forårsaget af løse genstande som trampoliner, grill-udstyr og havemøbler, som danskerne er blevet bedre til at sikre sig imod.

– Vi ser en tendens til, at vi er blevet bedre til at få fjernet eller fastgjort de løse genstande, som typisk bliver blæst af sted af vinden til fare for personer og skade for bygninger, siger Codans nordiske skadesdirektør Peter Hupfeld.

I Spar Nord peger forsikringsansvarlig Brian Kirkelund på, at diverse varslingstjenester sammen med udbredelsen af gode råd til stormsikring og ikke mindst mediernes generelle fokus på vejret har gjort danskerne mere bevidste om, hvordan de sikrer sig.

– Hvis der er et uvejr på vej, så bliver du i dag gjort opmærksom på det rigtig mange steder – blandt andet i form af SMS-advarsler, gode råd på facebook og en massiv dækning i medierne. Derfor er det efterhånden svært at forestille sig, at et stormvejr kan komme bag på nogen, og vi får i stigende grad sikret hus og have, inden stormen rammer, siger Brian Kirkelund.

Han understreger dog, at det alene er småskader forårsaget af løse genstande, som danskerne er blevet bedre til at sikre sig imod. Større skader som afrevne tage og væltede træer er vanskeligere at sikre sig imod, og det ventes også at give skader i den aktuelle storm.

De vigtigste råd
Sørg for at alle låger, porte, døre og vinduer er lukkede.

Fjern løse genstande uden for huset. Eksempelvis parasoller og havemøbler. Det, der ikke kan fjernes, kan måske bindes sammen og fæstnes til hus, garage eller træer.

Fjern trampolindugen – eller vend trampolinen om.

Knækkede eller visne grene, der endnu ikke er faldet ned, bør fjernes, hvis de er til fare for personer, bil eller hus.

Er der bygninger under opførelse eller større udvendigt reparationsarbejde i gang, så husk at fastgøre presenninger og stilladser samt afstive byggematerialer og nyopførte konstruktioner, der kan vælte.

Lav en aftale med naboerne om hjælp, hvis du ikke er hjemme.

Om Spar Nord

Med 335.000 kunder, cirka 1.500 medarbejdere og 78 lokale banker (filialer) over hele landet er Spar Nord blandt de største banker i Danmark. Banken har gennem finanskrisen hvert år leveret trecifrede millionoverskud og landede i 2012 et overskud før skat på 290 millioner kroner.

Spar Nord ejes af flere end 125.000 aktionærer

For yderligere information se www.sparnord.dk

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Undersøgelse:
Danskerne klar til storm '
til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger