Træner ønsker mere fokus på de yngste rækker

Træner ønsker mere fokus på de yngste rækker

5. december 2013 - kl. 0:03 - af

Avisen har modtaget følgende indlæg fra træner Peter Kjær, der mener U12 pigerne fra Sæby HK er klubbens fremtid. Han efterlyser samtidig mere fokus på de yngre rækker.

”Her i den kommende tid hvor både kvinde og herre landsholdet skal ud og vise de røde og hvide farver, og markere at Danmark er verdens bedste håndbold nation, er det vigtigt at sætte fokus på, hvordan alle de talenter er blevet udviklet.

De kommer fra klubber, som har formået at skabe disse talenter, ved at udvikle og fastholde. Vi mener på vores hold, at vi i fremtiden kan være med til at levere spillere til top niveau. Vi har et fantastisk sammenhold, vi træner seriøst og målrettet, og der er altid højt humør og god gejst både til træning og kamp. Håndbold er en leg, og det skal være sjovt at lege, det skal ligeledes være udfordrende. Det er også vigtigt at der er plads til alle, og det har vi på vores hold. Alle spillere er vigtige for at holdet kan fungere optimalt”.

Træner Peter Kjær siger videre: ”Pigerne her har stort potentiale for at nå langt i deres håndbold karriere, jeg har sjældent set så dedikeret nogle spillere, og så skal man huske, de faktisk kun er 12 år. Det er vigtigt, når man som klub har en håndfuld stjerner, at man værner om dem. Man taler hele tiden om, at man skal investere i vores børn og unge fordi de er fremtiden for Danmark, og dette kan også videreføres til sporten. Det er vigtigt, man investere som klub i de små rækker, fordi det er der, de virkelig udvikler sig, det vil koste penge, tid og kræfter. Men hvis man begynder at sætte mere fokus på de yngre rækker, og man som klub laver en målsætning, man vil følge, så er man nået et godt stykke vej. Vi har på holdet haft en fast aftale, siden pigerne var U10, at i sæsonen 2015/2016 skal vi spille division. Det er det vi går efter, og så er der langt en “masterplan”.  Så kan man som træner begynde at lave fokus punkter eller delmål i løbet af en sæson. Jeg håber man vil begynde at sætte mere fokus på at udvikle. fordi vi skal nok som trænere sørge for at gøre håndbold både sjovt og interessent, så vi fastholder spillerne. Jeg mener ikke, at det nødvendigvis behøver at være svært at finde dygtige trænere til de små rækker. Hvis man som klub eller har en plan, som man kan lægge frem på bordet, og konkret sige, det er det her, vi vil, kan du løse opgaven, så har du klubbens opbakning. Jeg kører personligt fra Aalborg 4 gange om ugen for at træne, og det gør jeg kun, fordi jeg kan se et formål, og der er lagt en udfordring og en målsætning fra klubben. Men jeg ville være afvisende, hvis man som klub bare sagde: “vi har et U12 pige hold, og de skal bare trænes”.

Jeg håber man begynder at sætte mere fokus på udvikling, og begynder at investere mere i de små rækker for de er også fremtiden inden for sportens verden.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Træner ønsker mere fokus på de yngste rækker' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger