Med Ældre Sagen Sæby på Basseralletur til Nordtyskland

Med Ældre Sagen Sæby på Basseralletur til Nordtyskland

4. december 2013 - kl. 18:02 - af

Onsdag morgen den 20. november kl. 7.00 satte 52 morgenfriske mennesker sig ind i bussen for at køre mod Nordtyskland.

Efter en god times kørsel var alle efterhånden blevet så vågne, så tiden var inde til at de kunne starte dagen med en morgensang. Den første sang var ”Dagen i Dag”, og så gik det ellers bare derud ad med mange sange.

Efterhånden som man kom op ad formiddagen, var det ligesom om, alle var blevet rystet mere sammen. Og bedre blev det, da deres – i øvrigt gode, dejlige chauffør – startede med en vittighed. Det lukkede virkeligt op for dagens humor, og flere gæster kom op og fortalte den ene gode historier efter den anden, afvekslende med sang.

Midt på formiddagen på P-pladsen ved Ejer Bavnehøj fik de kaffe og rundstykker. En virkelig god gestus, som vakte megen glæde. Lige tiltrængt med lidt ”fast føde”.  Vejret var lidt køligt, men solen skinnede flot, så alt i alt var det meget hyggeligt.

Så gik turen direkte mod Slesvig, hvortil de kom lige over middag. Her kunne man stå ude og spise sin medbragte mad. Lidt køligt, men stadigvæk tørvejr og flot solskin.

Samtidig benyttede de lejligheden til at aflægge byens domkirke et besøg. I øvrigt en flot kirke. Der kunne det have været ønskeligt med en guide, som kunne have fortalt om kirken.

Ikke langt fra kirken lå byens centrum, hvor der var rig mulighed for at slentre rundt i gaderne. Man var i øvrigt ved at hænge årets juleguirlander op.

Herfra kørte de mod Bad Bramstadt, hvor de ankom til hotellet midt på eftermiddagen. Efter gæsternes udsagn, oplevede de hotellet som dejligt og velfungerende.

Kl. 18.30 mødtes man i restauranten for at nyde en dejlig, velsmagende buffet, og hertil forskellige drikkevarer.

Efter aftensmaden skulle der selvfølgelig brændes nogle kalorier af. Ned ad trappen og ind på dansegulvet. Så gik det ellers slag i slag med mange danseglade danskere. Der var virkelig HØJT HUMØR, og om muligt steg det et par procent, da nogle unge, tyske soldater ”bød” op til dans. På et givet tidspunkt var alle i lokalet med i dansens glæder.  En utrolig fin aften, der sluttede sent.

Da torsdagens morgenmad var indtaget, gik turen kl. 10.00 mod Lübeck. I nattens løb havde der været frostgrader, men solen stod efterhånden flot på himlen, og der var tørvejr – et godt udgangspunkt på en ny dag.

Lübeck blev nået ved 11-tiden, og der havde man 4 timer på egen hånd. Der var selvfølgelig en del at se på i byens gågade, bl.a. en flot butik med en del produkter lavet i marcipan. Desværre var det ca. 1 uge for tidligt, til at kunne se byens velbesøgte julemarked.

Da de kom tilbage til bussen var alle noget forfrosne, så de nød virkelig den kaffe og småkagerne, som Ældre Sagen gav.  Et utrolig stort bifald fik de da også for dette initiativ. I den forbindelse skal fortælles, at flere af gæsterne havde givet udtryk for, at det var første, men bestemt ikke sidste gang de var med på et af disse arrangementer.

Næste mål var indkøbscentret ved Otto Duborg. Når man så i indkøbsvognene, kunne man se, at gæsterne bestemt ikke indtil da, havde ”tømt” deres tegnebog.

Efter 1 times ophold forsatte turen til Vejle, hvor der skulle skiftes chauffør.

Så blev sangstemmerne atter rørt og lidt historier fortalt.

Der blev fortalte om de ting Ældre Sagen p.t. har gang i – Ture til København næste sommer, årets julefrokost i Manegen, søndagstræf-arrangementer på plejehjemmene og den igangværende afstemning til kommunens ældreråd.

Kl. 22.00 ankom bussen til Sæby med nogle trætte, men glade, taknemlige gæster.

EN UTROLIG GOD 2 DAGES TUR TIL NORDTYSKLAND VAR SLUT.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Med Ældre Sagen Sæby på Basseralletur til Nordtyskland' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger