Hjælp til trafiksikre ideer i Vendsyssel

Hjælp til trafiksikre ideer i Vendsyssel

4. december 2013 - kl. 9:21 - af

Kommunalvalgkampen har vist, at den lokale trafiksikkerhed ligger mange danskere stærkt på sinde. Men det er ikke kun politikerne, som kan gøre noget ved sagen. Trafiksikkerhed handler også om vores adfærd, og her kan borgerne i lokalområdet selv gøre en forskel, siger Formand Jens Jørgen Vinther fra GF Nord i Frederikshavn og Hjørring. Derfor opfordrer GF Forsikring i Vendsyssel igen i år lokale ildsjæle til at søge støtte til gode trafikideer. Sidste frist er den 15. december.

– Vi vil gerne hjælpe nogle af de ideer til trafiksikre aktiviteter, som danskerne har, godt på vej. Og vi stiller ikke krav om, at man kan skrive en stor, forkromet ansøgning, siger
Jens Jørgen Vinther.
Om man søger 5000 kroner eller 50.000 kroner er ikke det afgørende. Det afgørende er ideen bag og evnen til at udføre den i praksis. Støtten er samtidig et skulderklap og en fortjent anerkendelse af de lokale ildsjæle, der går foran med et godt eksempel.

Øremærkede puljer
– I år har vi valgt at øremærke støtten til initiativer på to områder. Det ene er en pulje for sikker trafik, motion og sundhed. Det andet område, vi ønsker at sætte øget fokus på, er ældre og trafiksikkerhed, forklarer Jens Jørgen Vinther.
Prismodtagerne kan være alt fra borgergrupper og private initiativtagere over lokale foreninger og interesseorganisationer til skoler og forskere. Den samlede pulje er på 200.000 kroner. For at komme i betragtning skal man gå ind på www.trafikpris.dk og sende en ansøgning med en beskrivelse af sin ide. Ansøgningsfristen er den 15. december 2013.

Win-win-situation
At netop GF Forsikring med sine mange lokalkontorer står bag en national trafikpris er intet tilfælde: – Det en win-win-situation at styrke trafiksikkerheden, og jo mere borgerne selv tager ansvar for de gode løsninger, jo bedre, siger Jens Jørgen Vinther og understreger:
– Personligt håber jeg naturligvis på, at vi får nogle gode projektforslag her fra vores område, hvor trafiksikkerheden optager mange borgere. Så har man en god ide, er det bare med at få skrevet en ansøgning.

Trafiksikre bilister betaler
Alle ansøgninger vurderes af en priskomite. Her sidder der blandt andre faglige eksperter fra Rådet for Sikker Trafik og Ulykkes Analyse Gruppen ved Odense Universitetshospital.
Pengene til prisen kommer fra de bilister, der i starten af november deltog i GF Forsikrings årlige sikkerhedsdage på køretekniske anlæg over hele landet – blandt andet på Køreteknisk Anlæg i Nørresundby. Bilisterne har hver betalt 100 kroner, der går ubeskåret til Danskernes Trafikpris.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Hjælp til trafiksikre ideer i Vendsyssel ' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER