Præstbro – i ældre tider<br>…

Præstbro – i ældre tider

3. december 2013 - kl. 9:52 - af

Overskriften er titlen på en ny bog, som er udkommet her i december.

Det er lokalhistorikeren Ole Christensen, Lyngså, der er forfatter til bogen.

Ole Christensen er født i 1944 på en lille gård ved navn Meller Strengsholt, der ligger mellem Lyngså og Præstbro, men regner sig selv som Præstbro-dreng, selv om han i dag er bosat i Lyngså.

Efter Ole Christensen blev født på Meller Strengsholt, flyttede familien til Præstbro.

Kort tid efter ankomsten til Præstbro, blev familien fordrevet af den tyske værnemagt og flyttede tilbage til Meller Strengsholt. 3 måneder efter flyttede familien igen til Præstbro og forblev der.

Ole Christensen er lokalhistoriker med stort L. I mere end 40 år har han samlet på alt fra de ældste tider, der vedkom alt fra den gamle Albæk Kommune, der omhandler landsbyerne Præstbro,  Lyngså og Voerså. Utallige er de besøg, som han har lagt på Byhistorisk Arkiv i Sæby, Voerså Museum og Lokalhistorisk Arkiv på Værestedet i Lyngså. Hertil kommer utallige privatbesøg rundt om i området for simpelthen at samle lokalhistorisk materiale.

Den nyudkomne bog er ikke Ole Christensens debut. Han har prøvet det før, og var således medforfatter på de allerede 3 udkomne bøger, der omhandler Lyngså og omegn.

I den nye bog, kommer forfatteren vidt omkring i Præstbro. Her er masser af gamle fotos og tekster, og bogen er en ren skatkiste for folk med lokalhistorisk interesse, men er bestemt også interessant for andre at Læse.

Af artikler i bogen kan nævnes Andelsbageriet, Andelsmejeriet, Da jernbanen kom til Præstbro, Præstbro Mølle, Oversvømmelser fra Voer Å, Præstbro Vandværk, Præstbro Savværk, Præstbro Gæstgivergaard, Præstbro Telefoncentral, Da den første elektricitet kom til Præstbro, Lidt om skolerne i Præstbro, Byens købmandsforretninger og Brugsen samt købmænd i oplandet, Landevejsridderne, Præstbro Borgerforening og Forretnings- og erhvervsliv.

Ud over det allerede nævnte, er der en del artikler med erhvervsdrivende håndværkere i området.

Søndag 8. december fra 10.30 sidder Ole Christensen selv i den gamle købmandsforretning i Præstbro og sælger og signerer sine bøger. Her vil han også give sig tid til en snak om sin store fritidsinteresse.

Hvis nogen skulle være forhindret, kan Ole Christensen kontaktes på mailadressen lyngsaa109@nordfiber.dk eller telefon 98 46 90 39.

En interessant bog på 130 sider der kan anbefales som julegave. Pris kr. 200 -.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Præstbro – i ældre tider
...'
til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER