Læs denne uges Finansbarometer lige her

Læs denne uges Finansbarometer lige her

3. december 2013 - kl. 8:25 - af

SaebyAvis bringer hver uge en analyse der er udarbejdet af Danske Markets Research, som er en afdeling af Danske Bank. Det er en uafhængig analyse der er henvendt til alle der interesserer sig for finansmarkedet, uanset hvilket pengeinstitut man benytter.

Dansk økonomi i fremgang – andet kvartal i træk med vækst

Danmark

I sidste uge offentliggjorde Danmarks Statistik nye BNP-tal. Her viste tallene, at dansk økonomi fortsat vokser – væksten blev i 3. kvartal 0,3 %. Det var en smule bedre end forventet. Den positive vækst var drevet af fremgang i eksporten og investeringerne. Derimod faldt det  private forbrug en smule, og mangler dermed stadig at komme rigtig i gang. Væksten i dansk BNP er højere end væksten i Eurolands BNP – og selv Tyskland havde i 3. kvartal lavere vækst end vi havde i Danmark. Dansk økonomi er dermed på rette vej, og vi er langsom ved at lægge krisen bag os.

Nye tal fra arbejdsmarkedet viste, at ledigheden fra september til oktober steg med 300 personer – og er dermed stort set uændret. Således er den officielle registerbaserede ledighed dermed nu 151.300 personer svarende til 5,7% af arbejdsstyrken. I et større perspektiv skal det understreges, at ledigheden fortsat er på omtrent det laveste niveau i 4 år. Den stort set uændrede ledighed vidner dog om, at den økonomiske vækst endnu  ikke er stærk nok til at sikre en mere klar vending på arbejdsmarkedet.

Der kom også nye tal for industritilliden i november. Industritilliden i november var på +10, hvilket er det højeste niveau siden maj 2011. Den stigende optimisme skyldes blandt andet, at væksten i Europa synes at have bidt sig fast, hvilket gavner de danske eksportvirksomheder.

Ugen bød også på nyt forlig for finansloven for 2014. Forliget  indeholder ikke noget, der kommer til at gøre en mærkbar forskel for den økonomiske vækst i 2014.

Renter

Med dette års flekslånsauktioner overstået, står vi fortsat overfor rekordlave renter. Og tiden er især blevet bedre for de boligejere med et F3 eller F5-lån, som fra 1. januar 2014 vil stå overfor en lavere ydelse. Dette er positivt, idet de lavere ydelser kan være med til at sætte gang i det stillestående private forbrug – og i sidste ende betyde mere vækst for dansk økonomi.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Læs denne uges Finansbarometer lige her ' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER