
Læs denne uges Finansbarometer lige her
3. december 2013 - kl. 8:25 - af Henrik Christensen (web-redaktør)
SaebyAvis bringer hver uge en analyse der er udarbejdet af Danske Markets Research, som er en afdeling af Danske Bank. Det er en uafhængig analyse der er henvendt til alle der interesserer sig for finansmarkedet, uanset hvilket pengeinstitut man benytter.
Danmark
I sidste uge offentliggjorde Danmarks Statistik nye BNP-tal. Her viste tallene, at dansk økonomi fortsat vokser – væksten blev i 3. kvartal 0,3 %. Det var en smule bedre end forventet. Den positive vækst var drevet af fremgang i eksporten og investeringerne. Derimod faldt det private forbrug en smule, og mangler dermed stadig at komme rigtig i gang. Væksten i dansk BNP er højere end væksten i Eurolands BNP – og selv Tyskland havde i 3. kvartal lavere vækst end vi havde i Danmark. Dansk økonomi er dermed på rette vej, og vi er langsom ved at lægge krisen bag os.
Nye tal fra arbejdsmarkedet viste, at ledigheden fra september til oktober steg med 300 personer – og er dermed stort set uændret. Således er den officielle registerbaserede ledighed dermed nu 151.300 personer svarende til 5,7% af arbejdsstyrken. I et større perspektiv skal det understreges, at ledigheden fortsat er på omtrent det laveste niveau i 4 år. Den stort set uændrede ledighed vidner dog om, at den økonomiske vækst endnu ikke er stærk nok til at sikre en mere klar vending på arbejdsmarkedet.
Der kom også nye tal for industritilliden i november. Industritilliden i november var på +10, hvilket er det højeste niveau siden maj 2011. Den stigende optimisme skyldes blandt andet, at væksten i Europa synes at have bidt sig fast, hvilket gavner de danske eksportvirksomheder.
Ugen bød også på nyt forlig for finansloven for 2014. Forliget indeholder ikke noget, der kommer til at gøre en mærkbar forskel for den økonomiske vækst i 2014.
Renter
Med dette års flekslånsauktioner overstået, står vi fortsat overfor rekordlave renter. Og tiden er især blevet bedre for de boligejere med et F3 eller F5-lån, som fra 1. januar 2014 vil stå overfor en lavere ydelse. Dette er positivt, idet de lavere ydelser kan være med til at sætte gang i det stillestående private forbrug – og i sidste ende betyde mere vækst for dansk økonomi.
Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.
Anbefal artiklen via e-mail
Email en kopi af 'Læs denne uges Finansbarometer lige her ' til en bekendt