Læserbrev: Stop jagten i Gybels Plantage

Læserbrev: Stop jagten i Gybels Plantage

2. december 2013 - kl. 9:52 - af

SaebyAvis har modtaget følgende brev, som er sendt til Center for Park og Vej, Frederikshavn Kommune.

Vi vil gerne herved klage over, at der for tiden, efter aftale med kommunen, drives jagt i Gybels Plantage.

Gybels Plantage ligger i bymæssig bebyggelse og benyttes dagligt af mange motionister, børn fra institutionen St. Toftelund samt af to spejdergrupper, nemlig Sæbygårdgruppen og Baptisterne.

Vi tror bestemt, at jægerne er ansvarsbevidste voksne mennesker, men vi ved også, at jagtdriften skaber utryghed hos mange af skovens øvrige gæster.  Så vi mener, at jagt i Gybels Plantage bør ophøre. Det kan vel næppe være af stor betydning for Kommunens økonomi.

Hvis Jagten skal fortsætte, bør der skiltes bedre. Der bør være skilte ved samtlige adgange, og der skal skiltes med hvilke dage og tidspunkter, jagten finder sted.

Jagten bør også annonceres i lokale medier som f.eks. SaebyAvis.dk

Stella og Holger Almholt, Østeralle 17A, 9300 Sæby.

19 kommentarer til “Læserbrev: Stop jagten i Gybels Plantage” under annoncerne.

Kommentarer
Anbefal via e-mail

19 kommentarer til “Læserbrev: Stop jagten i Gybels Plantage”

 • Kisser Olsen, formand Sæby lokalkomite Hjerteforeningen

  Vi deler jeres bekymring med fuld forståelse for at drive jagt i Gybels Plantage så tæt på bymæssig bebyggelse.
  Da Hjertestien bliver flittigt brugt af unge som ældre på alle tider af døgnet, finder vi det derfor heller ikke hensigtmæssigt, at kommunen har lejet jagten ud.
  Jagt bør foregå udenfor bymæssig bebyggelse, men heldigvis er jægere ansvarsbevidste personer, men uheld kan jo desværre forekomme.
  Vi kan derfor håbe på, at der kommer en anden tilfredsstillende løsning for både jægere og brugere af Hjertestien.

 • C.Christoffersen

  Så var der jagt igen i Gybels plantage. Der står nok så flot på de opsatte skilte, at man stadig er velkommen som gæst i skoven. Jo tak. Men hvem tør bevæge sig ind i skoven. ? Jeg gør ikke, da jeg ikke kan slå tanken ud af mit hoved, at et eller andet sted så står der en jæger som har dig foran sin riffel eller jagtgevær. En uhyggelig tanke. Jeg kan ikke forstå, at Frederikshavn kommune, er nødt til at sælge jagten på den lille plet skov. ? Lad nu for pokker alle dem som elsker at færdes i skoven bruge skoven, uden at skulle bekymre sig om jægerne.Der er mange andre steder de kan være. Så “”STOP JAGTEN I GYBELS PLANTAGE NU !!””

 • Stop nu den hetz mod jægerne. Du skriver selv at der er skilte der angiver der er jagt i skoven, så du har alle muligheder for at finde et andet sted at gå tur. Jægerne, som jeg garanterer også elsker at færdes i skoven, bruger skoven til jagt max. 4-5 gange om året, så det er jo ikke sådan at det er hver og hveranden weekend der er skilte oppe. Som ung jæger er jagtforeningen mange gange også den eneste mulighed for at komme på jagt, uden at skal betale dyr jagtleje.
  Der er forøvrigt afholdt jagter både i Gybels plantage samt Professorens plantage, løbende de sidste 30 år, uden problemer.

 • C.Christoffersen

  Ja gå et andet sted hen, og lade jægerne være i fred. Lad os også flytte hjertestien ikke sandt ! Jeg har ikke noget i mod jægere. Men der er så mange steder de kan være. De behøver ikke være så tæt ved byen, på et sted der bruges af så mange naturelskere. Så prøv om du kan komme med et bedre svar.

 • Jægere er nok nogle af de største naturelskere der er, og jagten var jo anlagt så besøgende stadig er velkommen i skoven. Selve jagten tager vel omkring 1-1,5 time og der har været afholdt 3 jagter denne sæson. Uden at ville fortsætte denne dialog vil jeg dog gerne have du anviser de mange andre steder, hvor en ung jæger eller blot en anden jæger kan komme med på jagt for et meget beskedent beløb.

 • Arne Nellemann

  Gud ved om man må gå på jagt på palmestranden i højsæsonen,,,??????

 • Holger Almholt

  ADVARSEL

  Søndag d. 19. januar er der jagt i Gybels plantage og i Professorens Plantage og hvis man ikke er helt tryg ved det , bør man måske gå tur et andet sted.

 • Kommunen vægter åbenbart pengene de får ind for jagten højere end deres borgere.
  Det er sku sørgeligt!

 • ADVARSEL ??
  Hej Almholt
  Du skriver ADVARSEL i Gybels plantage her på søndag den 19 hvor der skal afholdes jagt, mig bekendt har vi jagten i plantagen som vi har haft i mange år også før Komurnesammenlægningen
  Vi har ikke jagt på Søndag så. så stop venligst med at skrive disse ADVARLSER, det behøver du ikke.

  Når vi afholder jagt bliver der opsat skilte således at publikummer kan se at vi er tilstede i plantagen.

  Med venlig hilsen

  Erik Schack
  formand
  Sæby & Omegns Jagtforening.

 • Det er da bare at lukke skoven i de 6 dage de 6-7 jagten tager. Jægerne betaler ud over skat, som resten af befolkningen, også for at bruge skoven, alle vi andre har det gratis. Men måske vi skulle indføre betaling på at benytte skoven.

 • Holger Almholt

  Hej Erik Schack

  Du har ganske ret- der er ikke jagt i dag – næste jagt i Gybels plantage er 26. jan

  Det er min fejl- det må du undskylde

 • Poul Sørensen

  Nu er Gybels plantage, jo et sted som der bliver gået mange ture, og især nu med sne et yndet sted for alle, også mennesker der ikke går rundt med gevær.
  Det må være eb selvfølge at man kan færdes sikkert der.
  En skiltning, som det nævnes er jo ikke fuldt ud dækkende.
  Hvem har ansvaret hvis et barn skydes ned.

 • Peter Jæger Christensen

  Uden nogensinde at have sat mine ben i Gybels plantage, men fulgt debatten, undrer jeg mig over den modstand imod jagt i området der er, og som altid har forekommet i vore skove. Der er lovpligtige regler for jagt og for omgåelse af skydevåben, går jeg ud fra. Jægerne var der først.

  Dyrene kan med god grund være bekymrede, men alle andre ikke. Når man sammenligner med hvor farligt det er at færdes i trafikken pga. uansvarlige bilister, der mobiler under kørslen, så synes jeg, at skoven er et trygt sted at færdes, uanset jagt eller ej.

  På trods af mit mellemnavn er jeg ikke selv jæger.

 • Nu er jeg ikke specielt imod jægere, da de har en vigtig rolle i skovplejen, og er gode til at begrænse et overtalt af syge og svage dyr…

  Men, derudover er man nødt til at tænke alt ind i sådanne planer.

  Jeg kender til flere børn, der bruger Gybels Plantage som en smutvej til og fra sport og skole, og der kan skilte selvfølgelig ikke advare, da børnene smutter ind hvor som helst, og ikke just følger en sti.
  Og er det små børn, der ikke er opmærksomme på skiltning, ser jeg en katastrofe for mig..!

  Jeg beklager, Erik Schack. Dette kan jeg ikke støtte dig i.
  Og tænk hvis det var dine egne børn, eller andre tæt på, der blev ramt af et vådeskud..!

  Et forslag er, at sætte et opslag op i medierne, for at fortælle om jagtider, så folk kan holde sig væk…(?)
  Men, det læser børnene jo ikke…Ej heller eventuelle turister, der lige stopper ved skoven..

  Uanset hvor sikre I jægere er, og hvor godt uddannede I er, kan I ikke love os 100 % sikkerhed…og hvem har lyst til at lægge krop til den usikkerhed..?

  Dette er et skræmmende eksempel på, hvor galt det kan gå:

  http://ekstrabladet.dk/112/article1907018.ece

  Mange venlige hilsner

  Lene Bach (Blomsten)

 • Peter Jæger Christensen

  Ja, jeg kan da godt se, at jeg må tage min påstand til mig igen. Det er ikke kun dyrene der er i risikogruppen for at blive skudt. Jægerne er det tilsyneladende også iflg. ovennævnte artikel i “Ekstrabladet”.

  Venlig hilsen

  Peter Jæger.

 • C.Christoffersen

  Jeg tror jeg kan sige for alle indlæg, at der er ingen som er i mod jægere. Det eneste vi alle siger er, at lige netop Gybels plantage med anlagt hjertesti o.s.v godt kunne gøres jægerfri af sikkerhedsmæssige grunde. Det har altid været bedre at forebygge fremfor at helbrede. Der er så mange andre steder, der kan bruges til jagt og sikkert også bliver det.

 • Fru Lene Bach

  Vi sender tilsyneladende gladeligt vores børn på cykler, uden lys, på vej i skole hver dag. Jeg skal oplyse jer om at der i 2013 døde – bemærk døde – 167 personer i trafikken, over 3500 kom til skade.

  Artiklen du linker til er det der sker når der er mennesker indblandet, selvfølgelig sker der uheld og det vil der blive ved med. Folk er døde af at spise pomfritter.

  At nedlægge jagten med den begrundelse, at det er af sikkerhedsmæssige årsager er helt misforstået. Jeg kender ikke til nogen som er mere optagede af sikkerhed og respekt for andre og naturen end de jægere jeg kender.

  Der florerer så mange vrangforestillinger om hvordan en jagt foregår. Må jeg på det kraftigste anbefale skeptikerne om at deltage i en jagt, det kunne endda være i Gybels Plantage og se hvordan det egentligt foregår? Det kunne tænkes det var sundt for alle parter.

  VH

  Anders som ikke er jæger

 • At sammenligne trafikskader med dødsulykker i jagt-verdenen, må siges at være kynisme på højeste plan..
  Vil I selv sætte jeres børn ud i en skov, hvor jægere huserer..? Nej, vel..?
  Uanset hvor forsigtige og dygtige disse jægere er, (som jeg ikke nærer nogen tvivl om), vil det altid være forbundet med en stor risiko, at drive jagt i en by-park, som Gybels Plantage jo er.
  Og det er jo det, alle disse protester drejer sig om.. Dette er ikke en modstand mod jagt som sådan…men alene en frygt omkring en park, som absolut ikke er egnet som jagtområde…
  Uanset hvor meget, du og andre roser jægerne, kan ingen af dem garantere 100 %, at ingen nogensinde vil blive ramt…
  Læs hér: Jeg og mange med mig, har intet imod jægere…men er imod at de må dyrke jagt i en skov, hvor både mine og andre’s børn og børnebørn, færdes på kryds og tværs i det daglige…Ja, samt alle de vandre/løbeklubber, der har faste arrangementer i parken…

  Jeg håber, I kan tage den smule hensyn, og lade denne by-park være..

  Mange venlige hilsner

  Lene Bach (Blomsten)

 • Fru Lene Bach

  Jeg har hele min barndom leget i Sæbygaardskov som der ligeledes drives jagt i, ja der ligger sågar en skole med baghave op til skoven. Der drives mange flere jagter i Sæbygaardskov en der gør i Gybels plantage. Uden at kende facts vil jeg påstå at der færdes væsentlig flere mennesker i Sæbygaardskov.

  Oplandet til Sæbygaardskov er også større end det er til plantagen – skal vi også forbyde jagt der? Jeg synes den er mindst lige så bynær som Gybels, hvis ikke mere? At kalde plantagen en by-park er en fejltalelse efter min mening.

  Uanstændigt og skamløst at sammenligne med trafikulykker, skriver du – jeg synes nu det er meget relevant at sætte det i perspektiv.

  Nu har vi de seneste dage skulle lægge øre til stor opstandelse fordi en giraf blev aflivet – mon ikke det var på tide at indse at naturen og hermed naturlige ting som at jage og dræbe dyr er en del af verden – som det altid har været?

  Bemærk venligst i mit indlæg, at jeg skriver at der vil være ulykker og det vil der blive ved med at være så længe der er mennesker involveret, men det er altså ikke ensbetydende med at der er en reel risiko. Det er jo ikke maskingeværer man jager med, men haglbøsser med en ret kort radius. Vi snakker max 30 m afstand for at dræbe en and (bemærk: en and!).

  Igen må jeg opfordre til man sætter sig ind i emnet, før fordommene vælter frem.

  Nu har man afholdt jagter i Gybels plantage i mange år, så jeg har svært ved at forstå den pludselig opståede modstand.

  Venligst
  Anders

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Læserbrev: Stop jagten i Gybels Plantage' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER