Rentefald lukker populært boliglån

Rentefald lukker populært boliglån

29. november 2013 - kl. 7:45 - af

Renterne er de seneste uger faldet så meget, at Totalkredits populære 3,5 procents boliglån med afdrag nu er steget til over kurs 100, og dermed vil lånet ikke længere være tilgængeligt for boligejerne.

De faldende renter har allerede sendt F1-renten i nye bundrekorder, og nu betyder rentefaldet også, at Totalkredits toneangivende obligationslån på 3,5 procent lukker. Det sker, fordi rentefaldet nu har sendt kursen på obligationen over 100, og i det tilfælde lukkes der automatisk for nye lån i serien.

Ifølge chefanalytiker i Spar Nord Martin Lundholm er boligejerne nu henvist til en række alternativer, hvoraf det fastforrentede 3 procents lån med afdrag er mest oplagt:

– Hvis du søger et fastforrentet boliglån med afdrag, så anbefaler vi nu, at du tager 3 procents lånet. Det lån har vi også tidligere haft i spil, men det sker kun, når renterne kører helt i bund, som vi ser det i øjeblikket, siger Martin Lundholm.

Rentefaldet har stået på siden 5. september, og i den periode er det blevet omkring 150 kroner billigere i månedlig ydelse efter skat at låne en million kroner i et fastforrentet lån med afdrag.

Martin Lundholm tilføjer, at det afdragsfrie 3,5 procents lån fortsat handles under kurs 100, og dermed stadig er tilgængeligt.

Rentefald kan fortsætte

De aktuelle rentefald skyldes ifølge Martin Lunholm den nylige og noget overraskende rentesænkning fra den europæiske centralbank (ECB), hvor renten blev sænket fra 0,50 procent til bare 0,25 procent. Dertil kommer, at inflationen er historisk lav samtidig med, at der er meget likviditet i markedet.

– Mens det tidligere var statsgældskrisen og Danmarks sikker havn-status, der pressede renterne i bund, så er det i dag kombinationen af ECBs rentesænkning, lav inflation og masser af likviditet, der banker renterne ned, uddyber han.

– De økonomiske vækstudsigter er imidlertid ikke blevet nævneværdigt forværret den seneste tid, og derfor ser vi også de aktuelle rentefald som et midlertidigt fænomen. Men på kort sigt kan vi sagtens se renterne falde endnu mere, lyder det afsluttende fra Martin Lundholm.

Totalkredit afsluttede tidligere i dag sin auktion over rentetilpasningslån, og den sikrede boligejere med F1-lån den laveste kontantlånsrente nogensinde på bare 0,25 procent.

Om Spar Nord

Med 335.000 kunder, cirka 1.500 medarbejdere og 78 lokale banker (filialer) over hele landet er Spar Nord blandt de største banker i Danmark. Banken har gennem finanskrisen hvert år leveret trecifrede millionoverskud og landede i 2012 et overskud før skat på 290 millioner kroner.

Spar Nord ejes af flere end 125.000 aktionærer.

For yderligere information se www.sparnord.dk

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Rentefald lukker populært boliglån ' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER