Læs denne uges Finansbarometer lige her

Læs denne uges Finansbarometer lige her

27. november 2013 - kl. 9:15 - af

SaebyAvis bringer hver uge en analyse der er udarbejdet af Danske Markets Research, som er en afdeling af Danske Bank. Det er en uafhængig analyse der er henvendt til alle der interesserer sig for finansmarkedet, uanset hvilket pengeinstitut man benytter.

Svagt fald i forbrugertilliden, men niveau fortsat højt

Danmark

I sidste uge udsendte Danmarks Statistik nye tal for forbrugertilliden. Således var forbrugertilliden 4,0 i november, hvilket var et lille fald fra oktober, hvor forbrugertilliden var 4,6. Faldet skyldes blandt andet, at forbrugerne er blevet mindre optimistiske i synet på deres egen økonomi. Der er sågar en lille overvægt af forbrugere, som mener, at deres egen økonomi er dårligere nu end for et år siden, til trods for, at både realindkomster og huspriser er steget i den periode. Trods faldet befinder forbrugertilliden sig fortsat på et højt niveau. Ud fra en normal sammenhæng mellem tillid og forbrug skulle det svare til, at vi har et ganske pænt opsving. Det er imidlertid ikke det, vi har set, siden forbrugertilliden vendte i forsommeren. Der er dermed plads til en fremgang i forbruget, men udviklingen indtil nu viser, at det nok kommer til at gå langsomt.

Der kom også nye tal for AKU-ledigheden. AKU-ledigheden steg fra 2. kvartal til 3. kvartal med hele 10.000 personer. Det var ikke kun bekymrende, men også overraskende, idet tal for lønmodtagerbeskæftigelsen i 3. kvartal viste det modsatte. Når statistikkerne peger i hver deres retning, er det vanskeligt at komme med håndfaste konklusioner. Det bliver derfor interessant at følge udviklingen på arbejdsmarkedet i den nærmeste fremtid.

Ugen bød også på kommunalvalg, hvor stemmeprocenten var den højeste siden 2001. Valgresultatet får ikke nogen stor betydning for konjunkturerne og de finansielle markeder. Dette skyldes, at spørgsmål, der kan påvirke eksempelvis de offentlige finanser og dermed obligationsrenterne, ikke er på dagsordenen. Den slags bestemmes ved folketingsvalg.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Læs denne uges Finansbarometer lige her ' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger