De unge gøres parate til ungdomsuddannelserne

De unge gøres parate til ungdomsuddannelserne

25. november 2013 - kl. 0:08 - af

”Jeg er blevet mere bevidst omkring mig selv, mit faglige niveau og mine kompetencer. Jeg er dermed også blevet mere selvstændig”.

Sådan skrev en elev op til sommerferien i en intern undersøgelse, som Hørby Efterskole to gange hvert skoleår foretager blandt eleverne. Her handler det om det vigtige valg, som også de nuværende efterskoleelever snart stilles overfor – nemlig, hvilken ungdomsuddannelse, man skal vælge.

I undersøgelsen fra sommeren 2013 svarede 89,8 % positivt i forhold til, at opholdet på Hørby Efterskole har gjort den mere parate til at gennemføre en ungdomsuddannelse. Et undersøgelsesresultat, der falder godt i tråd med, hvad Danmarks Statistik kommer frem til i en generel undersøgelse i forhold til efterskoleelevers parathed til ungdomsuddannelserne.

På tilsvarende vis svarer mere end 85 % af eleverne i samme undersøgelse, at man oplever at have gennemgået en positiv person udvikling i løbet af de 10 måneder på Hørby, hvilket af en elev beskrives således: ”Det har givet mig selvtillid, og det har hjulpet mig til at gå fra at være ’elev’ til at blive studerende”.

Netop denne transformation i de unges opfattelse af sig selv i en skolesammenhæng er væsentligt i forhold til den studiemodenhed, der fordres på en ungdomsuddannelse, hvor det ikke mindst er den mentale parathed, som bliver central for mange.

Eleverne fra Hørby Efterskole har i uge 47 været i brobygning på en række ungdomsuddannelser, hvilket første skridt på vejen til det valg, de skal træffe i løbet af vintermånederne. Udover vil der på efterskolen blive arrangeret uddannelsesaften, ligesom eleverne i 10. klasse skal udarbejde en selvvalgt op, der netop handler om valg af uddannelse efter afslutning af grundskolen.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'De unge gøres parate til ungdomsuddannelserne' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER