Apoteket informerer<br>Forkølet

Apoteket informerer
Forkølet

24. november 2013 - kl. 0:04 - af

Vintertiden er over os, og dermed også tiden for forkølelser. Det er de færreste mennesker der går et år igennem uden at mærke til en forkølelse, men det er langt fra alle der lider voldsomt af det.

Forkølelse skyldes en virus, eller rettere en hel storfamilie af vira, og det smitter let ved hoste, nys og håndtryk, så der er store muligheder for at blive ramt af forkølelse. Hvad kan man gøre for at undgå at blive smittet – det kan jo ikke hjælpe moget at holde sig hjemme, livet skal gå videre, men en god håndhygiejne er nok det vigtigste middel til at forhindre smitten. En sund livsførelse med masser af frisk luft og sund mad, med masser af frugt og grønt, gør kroppen i stand til bedst muligt at hindre infektionen.

Er forkølelsen først gået i gang, med irriterede slimhinder, øm hals, hovedpine og løbenæse, så er der ikke så meget andet at gøre, end at tage toppen af symptomerne med f.eks. hovedpinetabletter, næsespray og måske en sugetablet der kan lindre i halsen. At være lidt god ved sig selv skader heller ikke, varme drikke og hvile kan virke lindrende på symptomerne. Nogle mennesker synes det kan hjælpe på den seje slim i lungerne at tage et slimløsnende lægemiddel. Når forkølelsen er ved at klinge af, oplever nogle mennesker, at de får en tør irriterende hoste, som er mest udtalt om natten. Her kan et hostedæmpende lægemiddel hjælpe, men man skal altid være meget opmærksom på de signaler, som kroppen sender, har man feber eller har man svært ved at trække vejret, kan det skyldes en lungeinfektion, som kun forværres af hostedæmpende medicin. Er der mistanke om en lungeinfektion, bør man søge læge.

Men uanset hvad, ja så tager en forkølelse ca. 7 dage uden medicin og en uges tid med medicin.

Har du spørgsmål, så hold dig ikke tilbage for at spørge på apoteket, vi har ikke tidsbestilling, du kan komme til at tale med en fagperson i løbet af få minutter.

God week end

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Apoteket informerer
Forkølet'
til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger