Ingen ønsker om SFO på Torslev Skole

Ingen ønsker om SFO på Torslev Skole

17. november 2013 - kl. 11:40 - af

Torslev Skole og Bødkergården har sendt et fælles høringssvar til Børne- og Ungeudvalgets forslag om SFO 1 på skolen – et bud på en alternativ løsning, som også vil være en fordel for kommunen.

Frederikshavn Kommunes Børne- og Ungeudvalgs forslag til, hvordan den nye folkeskolelov skal implementeres, betyder bl.a., at der skal etableres SFO 1 på alle kommunens skoler – også i Østervrå.

Byens integrerede institution Bødkergården har tygget en del på det udspil, som vil betyde, at institutionens ca. 110 børn i fritidsdelen vil gå over til en nyoprettet SFO på skolen. – Det har vi bestemt slet ikke lyst til, lyder det fra Bødkergårdens bestyrelsesformand Jens Martin Fjordbak, der kontaktede skolens bestyrelse, og ud af det kom der et meget positivt resultat..

– Vi har foreslået politikerne en anden og bedre løsning, forklarer Jens Martin Fjordbak. Det er nemlig sådan, at skolens samlede bestyrelse ikke ønsker at drive en SFO 1, og her på Bødkergården har vi ikke lyst til at lukke Fritidshjemmet. Det er da vist det, man kalder en win-win situation, konstaterer formanden.

Fælles høringssvar
Et hastigt indkaldt forældremøde gav bestyrelserne mandat til at gå videre med et fælles høringssvar fra de to institutioner.

Høringssvaret anbefaler kommunens forslag, dog sådan at opgaven udføres af Bødkergården i de nuværende rammer. Bødkergården undgår en fyringsrunde – Torslev Skole skal ikke ansætte nyt personale. Mere vigtigt er det måske at den nuværende tidlige morgenpasning på Bødkergården fastholdes, det er meget vigtigt for Østervrå er en pendlerby! På Fritidshjemmet er der også en del eftermiddagstilbud, samtidig med, at der er et tæt samarbejde med byens foreningsliv.

Kommunen opnår en besparelse på bygge- og anlægskontoen, og forældrebetalingen synkroniseres med resten af kommunen.

Et mangeårigt og godt samarbejde med Torslev Skole kan udbygges yderligere, samtidig med at inklusionen mellem skolebørn og specialdelen på Bødkergården kan bevares, lyder det bl.a. i høringssvaret.

Politisk mod
Når det er sagt, er formanden Jens Martin Fjordbak også parat til at sende en stor tak til politikerne, fordi de har været så fornuftige at lave en høringsrunde. – Politikerne skal have ros for, at de lægger vægt på, at lokaldemokratiet får lov til at komme til orde. – Vi vil gerne have indflydelse på beslutningen, og nu skal vi så have overbevist vore politikere om, at de skal støtte op om lokalaftaler, understreger Jens Martin Fjordbak. – Vi vil gerne signalere, at her står vi sammen, og hvorfor nedlægge en fritidsdel, der har fungeret godt i over 40 år?

En gruppe på Facebook opfordre til at bakke op om høringssvaret, og flere har allerede været inden og give deres støtte tilkende. ¨

Kommunalpolitisk er det fælles høringssvar allerede blevet bemærket og kommenteret med positive tilkendegivelser fra både højre og venstre side af byrådet. Børne- og Ungeudvalget ventes først at komme med en beslutning i begyndelsen af december måned.

ÅB

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Ingen ønsker om SFO på Torslev Skole' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER