Apoteket informerer om bedre behandling med antibiotika

Apoteket informerer om bedre behandling med antibiotika

17. november 2013 - kl. 0:02 - af

Vinteren nærmer sig, og for mange børn er det lig med højsæson for sygdomme, der kræver antibiotika. Når man tager antibiotika, er det vigtigt, at man altid tager kuren helt til ende – også selvom symptomerne er væk. Ellers risikerer man, at bakterierne ikke er nedkæmpet, og derfor må man starte forfra.

Som forældre kan det være svært at forklare barnet at man skal tage medicin, selvom man ik-ke er syg længere – det vil landets apoteker gerne hjælpe med. Derfor udleverer vi det næste stykke tid et skema til alle de børn, der skal have en antibiotikakur. Ved hjælp af klistermær-ker, der skal sættes på, hver gang man har taget en dosis, sikrer man, at børnene får medicinen som aftalt hos lægen.

Skemaet er en håndsrækning til børnene og forældrene, som skal sikre, at kuren bliver gen-nemført, så alle bakterierne udryddes. Hvis ikke kuren gennemføres overlever de mere mod-standsdygtige bakterier, som så formerer sig og bliver til flere, og det kan på sigt give pro-blemer med resistente bakterier, som ikke kan behandles.

Skemaet uddeles i forbindelse med den europæiske antibiotikadag d. 18. november. Dagen skal sætte fokus på rigtig brug af antibiotika for at forhindre resistensudvikling. I Danmark har vi heldigvis meget få problemer med resistente bakterier, fordi vi i mange år har haft en meget restriktiv brug af antibiotika. Man skal dog ikke langt væk før problemerne begynder at dukke op. Mange oplever at blive smittet med resistente bakterier på ferien. Nogle bakterier er resistente overfor så mange antibiotika, at de eneste midler man kan behandle med kræver indlæggelse fordi de skal gives i drop.

Måden at begrænse resistensudvikling er kun at bruge antibiotika når det er nødvendigt. For eksempel kan vores immunsystem i mange tilfælde selv bekæmpe en mellemørebetændelse. Andre gange virker antibiotikaen slet ikke, fordi infektionen skyldes en virus og ikke bakteri-er.

Se mere på hjemmesiden www.antibiotikaellerej.dk/

God søndag

Gode råd om antibiotika-mikstur til børn:
Brug den medfølgende sprøjte og sprøjt medicinen direkte ind i barnets mund bagerst ud mod den ene kind

Brug medicinen direkte fra køleskabet. Jo koldere den er, jo mindre gennemtræn-gende vil smagen være

Husk at ryste flasken godt inden hver gang der tages af den, så er lægemiddelstof-fet rigtigt fordelt.

Giv barnet et glas vand eller saftevand efter medicinen. Bland ikke medicinen op i f.eks. saftevand.


Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Apoteket informerer om bedre behandling med antibiotika' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER