Spar Nord Sæby: Krisefrygt koster dyrt

Spar Nord Sæby: Krisefrygt koster dyrt

16. november 2013 - kl. 0:53 - af

Forskrækkelsen over krisen sidder stadig dybt i os, og det er med til at gøre ondt værre. Sådan lyder det fra Spar Nord Sæby, der henviser til, at overforsigtighed med pensionsopsparingen koster os dyrt.

Omkring en femtedel af vores pensionsformue i bankerne står kontant, og det er alt for meget.  Sådan lyder det nu fra Spar Nord Sæby på baggrund af en ny analyse fra banken.

Analysen viser, at danskerne i alt har mere end 80 milliarder kroner stående kontant på rate- og kapitalpensionskonti i landets pengeinstitutter. Dermed har danskerne stadig ikke geninvesteret de pensionskroner, som i 2008 i stor stil blev taget ud af markedet og placeret kontant af frygt for, hvordan krisen ville udvikle sig.

– Det er på tide, at vi lægger krisefrygten bag os og vender tilbage til en mere hensigtsmæssig placering af vores pensionskroner, påpeger Privatkundechef Anders Krøgh i Spar Nord Sæby.

– For lige nu er der rigtig mange, der går glip af det afkast, som over tid skal kompensere for de tab, finanskrisen påførte os, forsætter han.

Anders Krøgh henviser til, at danskerne alene i 2012 gik glip af cirka 2 milliarder kroner i afkast, fordi alt for mange penge er placeret kontant til en rente, der mange steder nærmer sig 0 procent.

Du bliver dobbelt ramt
Ifølge Anders Krøgh er den manglende geninvestering særlig problematisk, fordi økonomien både i Danmark og i verden ser ud til at være godt på vej ind i en ny højkonjunktur.

– Som opsparer risikerer du reelt at blive dobbelt ramt. Først blev du ramt, da finanskrisen brød ud med store tab til følge, og nu bliver du ramt, fordi du ikke kommer tilbage i markedet og får tilstrækkelig del i de afkast, som bedringen i økonomien kaster af sig, siger Anders Krøgh.

Han understreger, at der aldrig er nogen garanti for markedsafkast, men idet pensionsmidler som udgangspunkt er en langsigtet investering, er det ifølge Anders Krøgh meget svært at forsvare, at hver femte pensionskrone skal stå kontant.

– Det er principielt lige forkert at være overmodig og overforsigtig. Og lige nu er vi generelt for forsigtige, uddyber Anders Krøgh.

Han tilføjer afsluttende:

– Det er vigtigt, at vi nu lægger kriseforskrækkelsen bag os. For lige nu misser vi den værditilvækst i vores pensionsformue, som skal kompensere for de tab, vi led under finanskrisen. Og det er både dyrt og ærgerligt.

For yderligere oplysninger kontakt venligst:

Anders Krøgh, Privatkundechef
Spar Nord Bank Sæby

Tlf. 96 89 04 35
akg@sparnord.dk

Om Spar Nord
Med 335.000 kunder, cirka 1.500 medarbejdere og 78 lokale banker (filialer) over hele landet er Spar Nord blandt de største banker i Danmark. Banken har gennem finanskrisen hvert år leveret trecifrede millionoverskud og landede i 2012 et overskud før skat på 290 millioner kroner.

Spar Nord ejes af flere end 125.000 aktionærer

For yderligere information se www.sparnord.dk

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Spar Nord Sæby: Krisefrygt koster dyrt ' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER