SF arbejder for øget bosætning<br>…

SF arbejder for øget bosætning

15. november 2013 - kl. 15:43 - af

I et tidligere indlæg har jeg redegjort for hvad SF vil gøre for at skaffe gang i flere arbejdspladser i kommunen.

Men i vores vigtige bestræbelse på at etablere nye arbejdspladser, må vi ikke glemme vigtigheden i, at de der kommer til at have deres job i kommunen også vælger at bo her. Og at så mange som muligt af de der pendler ud til et job i vore nabokommuner vælger fortsat at blive boende i Frederikshavn Kommune – og således lægger deres skattekroner her!

Der er en række faktorer der er afgørende for, hvor folk vælger at bosætte sig – og skatteprocenten er efter SF´s opfattelse en af de mindst vigtige!

Børnefamilierne vægter ordentlige pasningsforhold, gode skoler og fritidstilbud meget højt. SF har i den forløbne periode været med til at give skoler og daginstitutioner et tiltrængt løft – og vil med det netop vedtagne budget fortsætte i det spor. Men det er også nødvendigt at få kigget på pasningstilbuddenes åbningstider, da de familier der pendler ud af kommunen for at arbejde, ofte er pressede på tiden med hensyn til aflevering og afhentning af børnene. SF vil gerne udvide åbningstiderne i nogle udvalgte institutioner, således at disse familier i højere grad tilgodeses. Og ikke nok med det: i et samfund, hvor skiftehold og natarbejde er hverdag for mange familier, bør der måske også være mulighed for døgnpasning. For slet ikke at tale om det pres de butiksansatte med småbørn er udsat for i kraft af lukkelovens liberalisering.

Udover pasningsmuligheder, er det også vigtigt at klub, kultur og fritidslivet fungerer og er attraktivt.

Og sidst men ikke mindst: gode og alsidige bosætningsmuligheder, måske allervigtigst her i kommunens sydlige ende, hvis vi skal kunne tiltrække folk, der arbejder i Aalborg eller endnu længere væk. Almennyttige boliger i moderniseret og tidssvarende stand. Attraktive byggegrunde. Og et blik for, at bygningsmassen og vore bykerner ikke får lov at fremstå som nedslidte og forfaldne. I landsbyerne bør vi nok gå i gang med nedrivning af faldefærdige og tomme huse – så disse samfund fremstår som et imødekommende og charmerende alternativ til livet i de større byer.

Opgaverne er mange – og i SF ser vi frem til at tage del i deres løsning!

Søren Visti Jensen
Byrådskandidat SF

En kommentar til “SF arbejder for øget bosætning
…” under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

En kommentar til “SF arbejder for øget bosætning
…”

  • Der er mange der mener at Boligforeningen ikke må bygge flere boliger.
    De bliver bare lejet ud til folk som skal have kommunal boligstøtte og boligsikring.
    Hvad mener du og SF?
    Det kunne jo være de betalte skat!!!!!!!!!! Måske arbejdskraft, eller hvad.

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'SF arbejder for øget bosætning
...'
til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER