Læs denne uges Finansbarometer lige her

Læs denne uges Finansbarometer lige her

15. november 2013 - kl. 0:01 - af

SaebyAvis bringer hver uge en analyse der er udarbejdet af Danske Markets Research, som er en afdeling af Danske Bank. Det er en uafhængig analyse der er henvendt til alle der interesserer sig for finansmarkedet, uanset hvilket pengeinstitut man benytter.

Svag stigning i industriproduktion indikerer middelmådigt opsving

Danmark

I sidste uge offentliggjorde Danmarks Statistik de seneste tal for udviklingen i industriproduktionen. Tallene viser, at fra august til september steg industriproduktionen med 1,6 %, korrigeret for sæson. Men stigningen kommer efter et større fald i august, så den kan ikke tages som udtryk for nogen markant vending i dansk økonomi. Dette understøttes af oktober-tallene for dankortomsætningen, som omtrent var uændret i forhold til september, korrigeret for sæson.

Derudover har den danske regering bebudet et lovforslag, der skal eliminere refinansieringsrisikoen i det danske realkreditmarked. Lovforslaget træder i kraft den 1. januar, hvis det vedtaget af Folketinget. Det er for tidligt at sige, hvordan det vil påvirke prisdannelsen på obligationsmarkedet – og dermed priserne på realkreditlån.

Renter

Der kom også tal for Nationalbankens valutareserve i oktober. Opgørelsen viser, at valutareserven i oktober var på 491,2 mia. kroner – et fald på 200 mio. kroner i forhold til september. Faldet skyldes, at staten har indfriet lån i udlandet. Dermed havde Nationalbanken heller ikke i oktober behov for at foretage støtteopkøb til fordel for kronen. At Nationalbanken ikke har haft behov for at foretage støtteopkøb indikerer, at en selvstændig dansk renteforhøjelse ikke venter lige om hjørnet

Den Europæiske Centralbank (ECB) afholdte rentemøde i sidste uge. På baggrund af lav inflation i euroområdet, valgte ECB overraskende at sænke sin udlånsrente. Ligeså overraskende var det, at Nationalbanken ikke fulgte trop, men valgte at holde renten uændret, med henvisning til at ECB ikke ændrede indlånsrenten.

Rentenedsættelsen fra ECB er et signal om, at der er behov for meget lave renter i Europa et godt stykke tid endnu. Det vil holde hånden over de danske renter, blandt andet til gavn for de danske boligejere.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer
Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Læs denne uges Finansbarometer lige her ' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger