Kommunerne er nødt til at samarbejde

Kommunerne er nødt til at samarbejde

14. november 2013 - kl. 0:09 - af

Lone Møller, landsformand for Spastikerforeningen har sendt dette indlæg:

Regeringen offentliggjorde umiddelbart før sommerferien sit udspil til en justering af kommunalreformen. Udspillet er en vedståelse af, at kommunalreformen har ført til afspecialisering og skabt store huller i indsatsen overfor den gruppe handicappede, som har meget specialiserede behov. I Spastikerforeningen deler vi den oplevelse.

Et af de områder, vi er meget bekymret for, er indsatsen til gavn for de spastikere, som har meget svære og vanskelige kommunikationsbehov. Moderne informationsteknologi burde give denne gruppe nogle helt nye og enestående muligheder for hjælp. Men vi ser det desværre ikke ske. Vores oplevelse er, at indsatsen er tilfældig og kun sjældent bygger på en solid faglig viden om området.

Resultatet er, at børn, unge og voksne uden talesprog ofte ikke tilbydes hjælp til at kunne kommunikere på alternative måder. At løse denne opgave kræver overblik, sammenhæng og stor faglig indsigt omkring bl.a. kommunikation, sproglig udvikling og de tekniske løsninger, der findes. Den opgave kan ikke løses kvalificeret af hver enkelt kommune. Det kræver samarbejde på tværs af kommunerne og med regionerne.

Spastikerforeningen er helt enig i, at hovedansvaret for handicapområdet skal ligge i kommunerne, sådan som det bekræftes i evalueringen af kommunalreformen. Men vi kan ikke leve med, at hver enkelt kommune tror og mener, at de kan løse enhver opgave inden for egen kommunegrænse. Kommunerne er nødt til at arbejde mere sammen og nødt til at bruge den særlige ekspertise, som ligger hos regionerne og i staten.

Derfor forventer vi, at de nye kommunalbestyrelser vil gøre det til en hovedprioritet at skabe et fagligt samarbejde hen over kommunegrænserne og med regionen med det formål at sætte borgeren i centrum.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Kommunerne er nødt til at samarbejde' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger