Kommunen investerer ca. 2.2 mio. i solcelleanlæg

Kommunen investerer ca. 2.2 mio. i solcelleanlæg

14. november 2013 - kl. 8:19 - af

Frederikshavn Kommune har rigtig længe været med til at sætte klima og energioptimering på dagsordenen. Som den første kommune i Danmark blev klimaaftalen med Danmarks Naturfredningsforening underskrevet, og selvom mange er kommet til efterfølgende, ligger Frederikshavn stadig helt i top.

– I forbindelse med udgivelsen af FN’s klimarapport i september, kom der for alvor fokus på kommunernes visioner og konkrete tiltag til fremme af vedvarende energi. Vi er nu gået i gang med et nyt projekt, som beviser, at vi fortsat har visioner om at være førende på området, siger Bo Niebuhr, Energikoordinator ved Frederikshavn Kommune

Frederikshavn Kommune har netop igangsat arbejdet med etablering af 5 nye solcelleanlæg, der udføres af Green Source A/S, som vandt licitationen tilbage i oktober. Det er første gang, at kommunen har lavet et samlet udbud på hele 5 anlæg, hvilket er med til at sikre høj kvalitet og den bedste pris hos leverandøren.

Vedvarende solenergi er god forretning
I Frederikshavn Kommune er solcelleanlæg ikke noget nyt. Der er etableret solceller på rigtig mange af kommunens bygninger i forbindelse med bl.a. energirenoveringer, men også som et grundprincip, når der bygges nye bygninger. Det ses f.eks. på Nordstjerneskolen, Børnehuset Mælkevejen, Solsikken mv.

– Solcelleanlæg er stadig en klog investering, fordi vi på sigt sparer rigtig meget på driftsmidlerne. En øvelse vi efterhånden er rigtig gode til i Frederikshavn Kommune, siger Bo Niebuhr, Energikoordinator ved Frederikshavn Kommune.

I denne omgang skal de 5 nye anlæg placeres på Bangsbostrand Skole, Hånbækskolen, Sæbygaardvejens Børnehave, Stensnæsskolen og på Sæbygaardskolen, hvor arbejdet allerede blev igangsat i sidste uge. Anlæggene er tilsammen ca. 1400 m2 og forventes at kunne producere ca. 175.000 kWh strøm om året. Det svarer ca. til 40 familiers årlige elforbrug.

– Ret specifikt er disse anlæg en god forretning for kommunen, fordi de ikke producerer mere strøm end der forbruges i de institutioner og skoler, hvor anlæggene etableres. På den måde kommer vi ikke i klemme i den nye ordning, hvor det ikke længere kan betale sig at producere mere strøm end man bruger i bygningen, siger Tom Jensen, projektleder ved Frederikshavn Kommunes Ejendomscenter.

Projektet begyndte den 4. november og de fem anlæg forventes at være færdigmonteret sidst i januar. Med disse nye anlæg har Frederikshavn Kommune i alt opsat tæt ved 4.000 m2 solceller på kommunale bygninger.

3 kommentarer til “Kommunen investerer ca. 2.2 mio. i solcelleanlæg” under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

3 kommentarer til “Kommunen investerer ca. 2.2 mio. i solcelleanlæg”

 • Det var dejligt at der endelig kommer gang i energibesparelserne, Nu må vi håbe at gadebelysningen også starter op med Led lys

 • Benny Kvistgaard

  Man kan jo også spare ved at slukke lyset – i det mindste de steder hvor der ikke er brug for det.

  Forleden kørte jeg, ved halv ottetiden forbi lossepladsen / genbrugs pladsen på Ouesenvej. Pladsen var oplyst som “Parken” til en landskamp. Lågerne lukket og stængt. Ikke en person i syne… Ingen der arbejdede eller lignende.

  En god times tid senere kom jeg forbi igen, og det var med samme mængde belysning.

  For mig at se, så starter besparelser med at man “slukker på kontakten” når der ikke er brug for lyset. Du gælder vel offentlige steder, såvel som private hjem. Det er trods alt os andre der skal betale regningen.

  Jo – jeg ved, at man skal passe på at der ikke kommer “vandaler ind” og vandalisere området – men det ville en smule mindre lys – måske 1/3 sagtens kunne klare.

  Start med at spare ved at slukke de steder der ikke er umiddelbart et behov, og hvor det ikke påvirker borgernes sikkerhed. – og det gør det nok ikke lige på en losseplads…

  Og så er der forøvrigt kontant besparelse med det samme – UDEN investering!

  Men ellers JA, lad os få LED lys, JA lad os få grøn energi – men selv om vi får det, må det stadig være et NEJ til energispild!

  Kommunen har en hel klar forpligtelse til at holde kommunens energiforbrug nede. Der skal IKKE være lys i kommunale bygninger, når de ikke bruges. Der skal ikke brænde lys steder der ikke anvendes. Der SKAL spares!!! Uanset om energien kommer fra fosilt brændsel eller fra vedvarende energikilder.

  De steder, hvor man ønsker at “pynte” og / eller sikre ved at have lyset tændt, der er man specielt forpligtet til, at sikre at man anvender den billigste form for belysning.

  Sluk ved kontakten, når du forlader stedet, så sparer vi penge med det samme…

 • Karl Henrik Hansen

  Dejligt kommunen vil bruge erfaringerne ved grøn energi. Vi skal gøre det der er muligt i kommunen for grøn energi og så holde os langt fra det skifergas vi kan. Når nu muligheden der til solceller og vind skal vi bruge det for der er ingen forurening af naturen eller grundvandet.
  Som Benny også skriver så sluk lyset når der ikke er nogen det giver også en besparelse som virkelig kan mærkes.

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Kommunen investerer ca. 2.2 mio. i solcelleanlæg ' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger