Tænk globalt men gør noget lokalt i kommunenen

Tænk globalt men gør noget lokalt i kommunenen

13. november 2013 - kl. 9:37 - af

Vindmøller på land skal overholde alle de krav, lovgivningen stiller, herunder afstandskravene til nærmeste bolig.

Hvis der er mistanke om, at støjen fra vindmøller nedbryder naboernes helbred, skal det naturligvis tages alvorligt. Det er det, man har VVM-undersøgelserne til, som analyserer hvorledes møllerne påvirker miljø, mennesker, dyr og naturen. Vindmølleplanen for Understed kom aldrig så langt, at byrådet fik foretaget VVM-undersøgelsen.

En VVM – undersøgelse klarlægger også, hvor meget CO2 og andre skadelige stoffer en mølle sparer atmosfæren for, når den rene, bæredygtige og vedvarende vindenergi fortrænger den forurenende, fossile energi.

Tyfonen i Stillehavsregionen, som trækker dybe spor af død og ødelæggelser som aldrig før set i historien med sig, har om nogen aktualiseret synspunktet om, at man bør tænke globalt og handle lokalt. Selv om der er langt fra Understed til Filippinerne, så er kilderne til den globale opvarmning grænseoverskridende, og vi i den industrialiserede og drivhusskabende del af verden har en særlig forpligtigelse til at erstatte kul, olie og gas med bl.a. vind. At der så også er arbejdspladser i disse grønne tiltag, har vi i SF intet imod.

Brian Pedersen
Byrådskandidat for SF

En kommentar til “Tænk globalt men gør noget lokalt i kommunenen” under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

En kommentar til “Tænk globalt men gør noget lokalt i kommunenen”

  • Erik Kruisselbrink

    Kære Brian Erhvervsministeren Henrik Sass Larsen Har ellers udtalt at tilskud til vindmøllerskader erhvervslivet og koster arbejdspladser.
    Og at regeringen snarest vil reducere tilskud til vindmøller fordi dansk udbygning af vindmøller har til resultat at udlandet kan fortsatte med at udlede CO2 .
    På bekostning af danske el arbejdspladser, tænk globalt

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Tænk globalt men gør noget lokalt i kommunenen' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER