Sæby skole vinder i Dansk Retursystems skolekampagne

Sæby skole vinder i Dansk Retursystems skolekampagne

13. november 2013 - kl. 7:10 - af

I fem uger har skoleelever i 2. – 5. klasse fra mere end 400 klasser over hele landet sat sig ind i, hvor plastflaskerne og aluminiumsdåserne kommer fra – og hvad der sker med materialerne, når flasker og dåser er tømt. Genanvendelse, som er oppe i tiden, er temaet for Dansk Retursystems skolekampagne Dåserydderen – nu på 8. år.

Vinderne af årets Dåserydder-kampagne er netop blevet kåret og blandt de heldige vindere er Sæby skoles 2A.

Det er Dansk Retursystem A/S, som står bag Dåserydderen. Kampagnen er målrettet undervisningen i natur/teknik.

Som en del af kampagnen har eleverne det undersøgt forskellen på materialerne glas, aluminium og plastic for at finde ud af, hvordan vejen fra brugt til nyt finder sted, hvordan det foregår, når nye emballager skal produceres fra råmaterialer til nye dåser eller flasker. Ligesom eleverne har haft fokus på, hvor meget energi der bliver sparet, hvis vi genanvender frem for at smide ud. Alle besvarelserne er blevet omsat til flotte plakater, spændende præsentationer og ikke mindst danseshows, der er optaget på film.

– Vi vil rigtig gerne lære eleverne noget om, hvor materialerne kommer fra, og hvad sker der med dem bagefter. Det er vores erfaring, at det man lærer som barn hænger fast og bliver en del af ens adfærd – også når man bliver voksen. Vi har valgt at have en del praktiske øvelser i kampagnen, fordi vi er overbeviste om, at man er bedre til at huske det, man selv har været med til at udvikle, siger Inge Fisker, der er underdirektør i Dansk Retursystem A/S.

Miljøet bliver den store vinder

Dåserydderen har nu kørt i otte år, og det har vist sig, at når børnene lærer noget i skolen, så bringer de det med hjem og deler deres viden med forældrene. Så der er gevinst for miljøet på flere planer.

Dansk Retursystem A/S uddeler fem præmier á 1.500 kroner til klassekassen på henholdsvis 2., 3., 4. og 5.klassetrin.

”Det har været en stor fornøjelse at se alle de bidrag, som klasserne har sendt til os. De meget flotte bidrag vidner om et stort engagement og ikke mindst en stor forståelse fra elevernes side for, hvorfor det er så vigtigt, at vi passer på miljøet og naturens ressourcer. Det har været meget svært at vælge vinderne – men hvis eleverne i fremtiden husker at passe så godt på miljøet, som de viser i besvarelserne, så er der ingen tvivl om, at det er miljøet, der på sigt er den store vinder,” lyder det fra Inge Fisker.

Om Dansk Retursystem A/S

Dansk Retursystem A/S er non-profit og blev grundlagt i 2000. Virksomheden driver det danske pant- og retursystem. Det danske pant- og retursystem er ejet af bryggerierne og reguleret af Miljøministeriet og hører til blandt verdens bedste og ældste retursystemer. Virksomheden har ansvaret for at indsamle tomme dåser og flasker hos bl.a. dagligvarehandlen og restaurationsbranchen, udbetale pant og sikre at den tomme emballage sendes til genanvendelse.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Sæby skole vinder i Dansk Retursystems skolekampagne' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger