100 til vælgermøde om ældrepolitikken

100 til vælgermøde om ældrepolitikken

13. november 2013 - kl. 0:02 - af

Ældres forhold var i centrum på det tre timer lange vælgermøde, Ældre Sagens Koordinationsudvalg, der dækker Ældre Sagens afdelinger i Frederikshavn, Skagen og Sæby, afviklede på Rådhuscentret i Frederikshavn med ca. 100 tilhørere.

Efter de ni kandidaters indledende runde, med Ældre Sagens foreningskonsulent Søren Udam til at lede slagets gang, havde tilhørerne mulighed for at komme med kommentarer og stille spørgsmål. Her var spørgelysten stor. Spørgsmålene gik for en stor dels vedkommende på de aktuelle sager fra Drachmannsvænget i Skagen og Aalborg Plejeboliger samt den på det seneste meget omtalte fritvalgsordning.

Den kommunale ældrepleje i det hele taget stod for skud. Fra salen blev der under den livlige debat efterlyst bedre pleje af de ældre med kritik af forholdene ikke mindst på ældre- og plejecentre.

Også spørgsmål omkring genoptræning, den medicinske patient, frivilligpolitikken, velfærdsteknologi og hjemmehjælp samt de ældres problemer omkring digital selvbetjening indenfor det offentlige var blandt de mange emner, der var oppe at vende på det livlige vælgermøde, hvor der fra panelet ikke manglede løfter om forbedringer på ældreområdet efter valget. Der blev fra de fleste af paneldeltagerne også peget på nødvendigheden af bredt samarbejde i det nye byråd, der trækker i arbejdstøjet fra nytår.

En kommentar til “100 til vælgermøde om ældrepolitikken” under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

En kommentar til “100 til vælgermøde om ældrepolitikken”

 • Lis Marie Iversen

  Efter dette møde står det klart, at der kun tilføres 5 millioner kr ekstra til den blødende ældresektor til næste år.

  Vi er nogle, der med stor undren igennem længere tid har været vidne til den økonomiske styring af kommunen – med andre ord den øgede gældsætning til trods for, at kommunens embedsmænd for længst har advaret om, at øget gældssætning vil gøre det mere og mere vanskeligt at finansiere kerneområder som f.eks. ældreområdet. Borgmester Lars Møller siger, at optagningen af lån til investeringer vil resultere i besparelser, men vi tror, han glemmer, at disse besparelser vil gå til at betale renter og afdrag på lån.

  Der er afsat 30 millioner kr ekstra i budgettet for næste år til det sociale område – bl.a. bestemt til at give ældresektoren et løft. Nu viser det sig som sagt, at kun 5 millioner kr vil gå til ældresektoren i 2014.

  Man forventer at kunne sælge kommunale bygninger for at finansiere de 30 millioner kr. Det er faktisk tankevækkende, at man baserer sig på salg af kommunale bygninger til finansiering af det sociale område. Tænk hvis bygningerne ikke kan sælges? Og hvad så til næste år – vil der stadig være bygninger til rådighed for salg til finansiering af det sociale område? Dette viser i virkeligheden, hvor vi står i denne kommune. Det er allerede nu vanskeligt at finde pengene til den nødvendige udgift som ældreområdet er.

  Når vi bliver gamle og får brug for hjælp, skal vi ikke bare overleve, men også leve. Så når det nu åbenbart viser sig, at det er vanskeligt at finansiere et kerneområde som ældresektoren, er tiden ikke, som tidligere i denne kommune, til “at tænke stort”, dvs til at investere i store forkromede projekter, som medfører mere gældsætning. Vi må prioritere de helt nødvendige udgifter til kerneområderne.

  På baggrund af de kedelige sager, der løbende har været nævnt i pressen, mener vi i øvrigt, at det er helt afgørende, at byrådsmedlemmer kommer ud i virkeligheden for ved selvsyn at se, hvordan situationen er derude. Det er nødvendigt hele tiden at være i dialog med personale, brugere og foreninger.

  Lis Marie Iversen
  Listen for Skagen, Sæby og Frederikshavn
  (Liste H)

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af '100 til vælgermøde om ældrepolitikken' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER